Ο εθνικός διάλογος τελείωσε, η διαβούλευση συνεχίζεται

Ο εθνικός διάλογος τελείωσε, η διαβούλευση συνεχίζεται

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο αλλά συριζαϊκό. Ο εθνικός διάλογος για τη δομή του λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώθηκε, η… διαβούλευση συνεχίζεται. Η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει βηματισμό ώστε να υλοποιήσει μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της: την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ενώ ο εθνικός διάλογος που ξεκίνησε επί υπουργίας Ν. Φίλη ολοκληρώθηκε με ένα 100σέλιδο πόρισμα της επιτροπής υπό την προεδρία του πανεπιστημιακού Αντ. Λιάκου, ο νυν υπουργός Κ. Γαβρόγλου παρουσίασε μία πρόταση που καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στη θέση τους βάζει διπλές εξετάσεις στη Γ΄ Λυκείου!

Η εξαγγελία του Αλ. Τσίπρα στις 9 Μαΐου ότι «σχεδιάζουμε τη ριζική αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, που θα οδηγήσει στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, τουλάχιστον έτσι όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα», κατέληξε πυροτέχνημα εντυπωσιασμού που έσβησε στον ουρανό της ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Και αυτό διότι μέσα στο καλοκαίρι η πρόταση Γαβρόγλου για τη δομή του λυκείου και το εξεταστικό συγκέντρωσε ακόμη και εσωκομματικά πυρά, καθώς ούτε οι εξετάσεις καταργούνται, αλλά και το προτεινόμενο αναλυτικό πρόγραμμα Β΄ και Γ΄ Λυκείου προκαλεί αντιδράσεις από ειδικότητες εκπαιδευτικών (π.χ. φυσικών, χημικών, βιολόγων).

Ετσι, ερωτηθείς από την «Κ» ο κ. Γαβρόγλου για την τύχη της πρότασής του, δήλωσε ότι για το θέμα ο διάλογος συνεχίζεται, συστήνοντας στους γονείς να μην αγχώνουν τα παιδιά τους για το τι μέλλει γενέσθαι, αποτυπώνοντας τη διοικητική ανεπάρκεια (και) της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή