«Βόμβες» και… λουκέτα στα χέρια της κ. Κονιόρδου

«Βόμβες» και… λουκέτα στα χέρια της κ. Κονιόρδου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυόμισι μήνες μετά την ακατανόητη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου να παύσει το Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), τινάζοντας στον αέρα το νέο οργανόγραμμα, κανένα από τα φλέγοντα θέματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Ταμείου δεν έχει προχωρήσει.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει κολλήσει και ο διαγωνισμός για τα αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων «σέρνεται». Οσο για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, το οποίο βρίσκεται σε διαχειριστικό έλεγχο, είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα διογκώνονται. Μουσεία με μεγάλες ελλείψεις, προϊστάμενοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και… προσεχώς επισκέπτες που θα βρίσκουν κλειστές πόρτες. Προ ημερών, ο Αμερικανός καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, Στ. Μίλερ, έστειλε μια ανοιχτή επιστολή για το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας που κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης φυλάκων.

Ακολούθησε επιστολή του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη, καθώς μέχρι και οι Δελφοί κινδυνεύουν με «λουκέτο» μία μέρα την εβδομάδα. Το προσωπικό δεν επαρκεί και αναζητείται λύση για τον αρχαιολογικό χώρο που το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017 σημείωσε αύξηση επισκεπτών 18,1%, με το μουσείο των Δελφών να σπάει ρεκόρ στον πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ: αύξηση 29,8%.

Παραμένουν, φυσικά, οι τεράστιες εκκρεμότητες του ΕΜΣΤ, της Εθνικής Πινακοθήκης, του Ακροπόλ Παλάς, της Αμφίπολης που χάθηκε το ΕΣΠΑ. Στο εξωτερικό, πάντως, πάμε καλά. Η υπουργός καταχειροκροτήθηκε σε παραστάσεις της σε βερολινέζικο θέατρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή