Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός

Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 11χρονος Αμίρ, ο νεαρός μαθητής από το Αφγανιστάν που κληρώθηκε σημαιοφόρος στο σχολείο του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης μαζί με την οικογένειά του, στο σπίτι του, στη Δάφνη. 

Ο πρωθυπουργός επεφύλασσε ένα δώρο-έκπληξη για τον μικρό Αμίρ με έντονη συμβολική σημασία. Το δώρο αυτό ήταν η ελληνική σημαία, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι «μιας και δεν σου δώσανε την ελληνική σημαία, θα σου κάνω εγώ μια δώρο». Όπως έγραψε μάλιστα λίγο αργότερα στο λογαριασμό του στο Τwitter, «κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».

Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός-1

«Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο, επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός. 

Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός-2

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του, προκειμένου να τους εκφράσει την συμπαράστασή του, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους στο διαμέρισμα που διέμεναν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή