Τη Δευτέρα η δικαστική απόφαση για Πουτζντεμόν

Τη Δευτέρα η δικαστική απόφαση για Πουτζντεμόν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν μαζί με τέσσερις υπουργούς του σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης παραδόθηκαν στην βελγική αστυνομία, μετέδωσε σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT επικαλούμενη πηγή.

Εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δικαστής που διερευνά την υπόθεση «θα τους ανακρίνει σήμερα το μεσημέρι και θα αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα το πρωί εάν θα εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από Ισπανό δικαστή την Παρασκευή».

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα Βρυξελλών ανακοίνωσε πως «οι πέντε Καταλανοί πολιτικοί που καταζητούνται από την Ισπανία συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα και τέθηκαν υπό κράτηση», χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

«Σήμερα το πρωί οι πέντε άνθρωποι που καταζητούνται από την Ισπανία παραδόθηκαν στην αστυνομία στις Βρυξέλλες. Τέθηκαν υπό κράτηση στις 9.17 (τοπική ώρα) σήμερα το πρωί», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ζιλ Ντεζεμέπ.

Από την πλευρά του ο αποπεμφθείς πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία εκτός αν υπάρχει εγγύηση για διεξαγωγή «δίκαιης δίκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή