Η ΑΕΚ άφησε εκτός τελικού Κυπέλλου τον ΠΑΟ

Η ΑΕΚ άφησε εκτός τελικού Κυπέλλου τον ΠΑΟ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός… φώναζε εδώ και αρκετό καιρό ότι έχει πρόβλημα. Η ΑΕΚ… έστησε αυτί, άκουσε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν και το απόγευμα της Κυριακής, τιμώρησε τους «πράσινους» στο «καυτό» από τους οπαδούς της Ενωσης, ΟΑΚΑ, αποκλείοντάς τους από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με 73-69.

Η ομάδα του Πασκουάλ ξεκίνησε τον ημιτελικό ως φαβορί, αλλά η ΑΕΚ δεν περίμενε με… σταυρωμένα χέρια. Ο Μανωλόπουλος είχε διαβάσει άριστα τις αδυναμίες του φετινού Παναθηναϊκού και η ΑΕΚ μπήκε στο παρκέ με στόχο να σταματήσει κάθε επιθετική κίνηση του αντιπάλου της, κρατώντας χαμηλά το σκορ, χτυπώντας επιθετικά κάτω από το καλάθι και θέλοντας να προσθέσει άγχος στα ήδη καταπονημένα κορμία των παικτών του Παναθηναϊκού από την υπερπροσπάθεια της Βιτόρια.

Οπερ και εγένετο. Η ΑΕΚ έφθειρε τον Παναθηναϊκό με σκληρή άμυνα, οδηγώντας τον σε πολλά και φθηνά λάθη, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος θα κυλήσει υπέρ της αν μείνει κοντά στο σκορ. Η ομάδα του Πασκουάλ έχασε κάθε προσανατολισμό, αμυντικό και επιθετικό, ενώ οι κακές επιθετικές επιλογές -οι περισσότερες από τις οποίες έβγαιναν ξανά από ατομικές προσπάθειες- «βάρυναν» τα χέρια των παικτών οι οποίοι ήταν απελπιστικά άστοχοι.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις 28 πόντους (32-28) και όλα έδειχναν ότι αν οι «πράσινοι» δεν βρουν ξέσπασμα για να πάρουν μια μικρή έστω διαφορά, η ΑΕΚ θα έκανε τη ζημιά. Η Ενωση έμεινε προσηλωμένη στο σχέδιό της και στο β' ημίχρονο ακολουθώντας τους τραγικούς «πράσινους» συνεχώς στο σκορ. Και αφού κανείς από την ομάδα του Πασκουάλ δε βρήκε λύση, αυτή ήρθε για την ΑΕΚ και από τα χέρια του Χάρις, ο οποίος θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του και μαζί με τον Ελόνου, σε κρίσιμα σημεία, τιμώρησαν τον νωθρό, ασύνδετο και άνευρο Παναθηναϊκό, που ακόμη κι όταν είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, ο Ρίβερς πήρε τη μπάλα όντας εκτός γηπέδου (!).

Η ΑΕΚ άξιζε 100% αυτή την πρόκριση και επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου ύστερα από το μακρινό 2001, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα της Κυριακής, μεταξύ Αρη και Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον να διαχειριστεί ένα ηχηρό «ράπισμα» και να δει την αλήθεια κατάματα, έχοντας να πάει την ερχόμενη Παρασκευή στο ΣΕΦ για το ματς της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι αυτή: Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα εκτός έδρας ματς και το βάρος τέτοιων αγώνων που κάποιοι παίκτες δείχνουν να μην το σηκώνουν. Ο Πασκουάλ καλείται να βρεί άμεσα λύσεις, όπως αυτή που επιβάλλεται να βρεθεί, τουλάχιστον, στη θέση «5», η οποία είναι και η πιο κραυγαλέα, μέχρι στιγμής.

Δεκάλεπτα: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 12, Τζέιμς 5, Γκριν 17, Χάρις 20, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9, Λαρεντζάκης 4, Μπάρλοου 4, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Σι.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5, Ρίβερς 9, Παππάς 14, Ντένμον 5, Γκιστ 6, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή