Τα Paradise Papers «καίνε» τον Γιλντιρίμ

Τα Paradise Papers «καίνε» τον Γιλντιρίμ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έγγραφα που βρίσκουν αντίκτυπο στην διεθνή κοινότητα και δείχνουν σημαντικές προσωπικότητες να χρησιμοποιούν off shore λογαριασμούς, για να αποφύγουν τους φόρους των χωρών τους, «καίνε» τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ.

Την προηγούμενη περίοδο, η «Κ» είχε αναφερθεί στις διασυνδέσεις της οικογένειας Γιλντιρίμ με εταιρίες που έχουν ως έδρα την Μάλτα και παρέχουν διάφορες οικονομικές διευκολύνσεις στην οικογένεια του ισχυρού πολιτικού άνδρα της Τουρκίας. Σήμερα, νέες αποκαλύψεις που φέρουν την κωδική ονομασία «Paradise Papers» έρχονται να υποστηρίξουν αυτές τις πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει η τουρκική υπηρεσία του BBC, οι γιοι του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ερκάμ και Μπουλέντ Γιλντιρίμ, διατηρούν δυο ακτοπλοϊκές εταιρίες στην Μάλτα, τις Hawke Bay Marine Co. Ltd και Black Eagle Marine Co. Ltd. Η πρώτη ιδρύθηκε το 2004 και η δεύτερη του 2007 και κατά την διάρκεια της ίδρυσης τους, ο Γιλντιρίμ ήταν υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας.

Σήμερα, οι δυο εταιρίες συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους, με τον Ερκάμ Γιλντιρίμ να είναι μεγαλομέτοχος και διευθυντής αμφοτέρων. 

Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, καθώς και η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριγιέτ», ζήτησαν πληροφορίες και εξηγήσεις από την οικογένεια Γιλντιρίμ σχετικά με την όλη υπόθεση, δίχως ωστόσο να λάβουν μέχρι στιγμής απάντηση στα ερωτήματα τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φιλοκυβερνητικός τύπος επιλέγει να αποσιωπήσει την όλη εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή