Food Mafia: Περιπετειώδεις γεύσεις

Food Mafia: Περιπετειώδεις γεύσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τον σταματάει κανείς τον σεφ Ηλία Σκουλά. Η κουζίνα του Food Mafia είναι όλη δικιά του και τη φτάνει στα άκρα.

Η θέση: Στην όλο ζωντάνια πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου.

Η ατμόσφαιρα: Κάζουαλ περιβάλλον, μοντέρνο, με αμερικάνικη αισθητική σύγχρονου, καλού μπεργκεράδικου.

Το φαγητό: Με θητεία σε κουζίνες του San Francisco και γοητευμένος από την επανάσταση του street food (φαγητό του δρόμου) που ξεκίνησε από την δυτική όχθη της Αμερικής, ο σεφ Ηλίας Σκουλάς ιδιοκτήτης-συνέταιρος με την Εργίνα Βεντούρη στο Food Mafia, δοκιμάζει μαγειρικές θαρραλέες, συχνά υπερβολικές, με αμερικάνικη, ασιατική κι ελληνική έμπνευση και ροπή προς τη κρεατοφαγία. Τα πιάτα του χτυπάνε κόκκινο στον ουρανίσκο και πιθανόν να μην αρέσουν όλα σε όλους.

Food Mafia: Περιπετειώδεις γεύσεις-1

Πάντως οι signature τριπλοτηγανισμένες πατάτες του με άρωμα λευκής τρούφας, πεκορίνο νέρο και πιπέρι Μαδαγασκάρης και η αποθεωτική σαλάτα Ceasar’s με παλαιωμένες αντζούγιες είναι σιγουράκια, όπως επίσης και το ινσταγκραμικό χιτ The Burger 2017 μια εξαιρετική επαναφορά του πάλαι ποτέ Mushroom melt των Wendy’s. Από το ξυλόφουρνο φετίχ του μάγειρα, βγαίνει ένα μελωμένο Γιουβέτσι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι, χειροποίητο κριθαράκι και μεδούλι, πιάτο για γερά πηρούνια, ιδανικό για μοίρασμα στη μέση του τραπεζιού. Οι ασταμάτητοι πειραματισμοί και η καθημερινή τριβή στη κουζίνα οδηγούν σε ιντριγκαδόρικα πιάτα εκτός καταλόγου – βλ. Timpano (ζυμαρικά μέσα σε πίτα), μεξικάνικος γύρος Al Pastor, κ.α.

Ο λογαριασμός: 50-70€ τα 2 άτομα, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Την άψογη περιποίηση αναλαμβάνει η υπεύθυνη σάλας Μαρία Μπατζάκα και το κομμάτι του ποτού το παίρνει στις πλάτες του ο μπαρτέντερ Γιώργος Μαρκαδάκης ετοιμάζοντας κοκτέιλ που αναδεικνύουν τα πιάτα – βλ. φοβερή μαργαρίτα με παλαιωμένο ρούμι, κορυφαίο bloody Mary, κ.ά. Λίστα με κρασιά καλά τιμολογημένα, επαρκής, πλην όχι εξίσου τολμηρή με το μενού.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 14.00-1.00.

Food Mafia,

Ελ. Βενιζέλου 59, Ν. Ερυθραία,

Τ/6972-882.235.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή