Στον Κώστα Ζαφειρόπουλο το βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017» – Τιμητική διάκριση για τον Σταύρο Τζίμα

Στον Κώστα Ζαφειρόπουλο το βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017» – Τιμητική διάκριση για τον Σταύρο Τζίμα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ανακοινώνει τον νικητή του βραβείου «Ελένη Βλάχου 2017»: στoν Κώστα Ζαφειρόπουλο απονέμεται το Δημοσιογραφικό Βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017». Στον Σταύρο Τζίμα απονέμει η επιτροπή τιμητική διάκριση ως αναγνώριση του συνολικού δημοσιογραφικού του έργου.

Οι πολλές και αξιόλογες συμμετοχές δυσχέραναν την απόφαση της κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, του πολιτικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας, ένα μέλος της οικογένειας Βλάχου και τον γερμανό Πρέσβη.

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, 36 ετών και δημοσιογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έπεισε μεταξύ άλλων για την αφοσίωσή του στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την επιμέλεια που διακρίνει τις έρευνές του, τη χρήση της γλώσσας και το εύρος των θεμάτων που καλύπτει.

Τιμητική διάκριση της επιτροπής απονεμήθηκε στον Σταύρο Τζίμα, ο οποίος εργάζεται στην «Καθημερινή», ως αναγνώριση του συνολικού δημοσιογραφικού του έργου. Η τιμητική διάκριση απονέμεται για πρώτη φορά στην ιστορία του βραβείου.

Λίγα λόγια για το βραβείο

Το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» καθιερώθηκε το 2003 από την Πρεσβεία και απονέμεται από την επιτροπή ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η απονομή του βραβείου θα ακολουθήσει σύντομα σε επίσημη τελετή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή