Eurogroup: Ανάλογη με το ρυθμό ανάπτυξης η ελάφρυνση χρέους

Eurogroup: Ανάλογη με το ρυθμό ανάπτυξης η ελάφρυνση χρέους

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στην ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό επικεντρώθηκε η σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup, με τον Γάλλο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί να εκφράζει μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι μια συμφωνία – σε τεχνικό επίπεδο – μεταξύ Αθήνας και θεσμών είναι εφικτή πριν το τέλος του έτους ή ακομη και νωρίτερα. ΄

Παράλληλα, ο Γάλλος υπογράμμισε την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμής με τον κ. Ντάισελμπλουμ να συμφωνεί αλλά συγχρόνως να επισημαίνει ότι  χρειάζεται ακόμα «πολλή δουλειά». Οσο για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup υπενθύμισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος του προγράμματος.

Εξάλλου, αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι από τώρα και μέχρι τον Αύγουστο θα εξελιχθεί περισσότερο το γαλλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η ελάφρυνση του χρέους θα είναι ανάλογη με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας.

Ακόμη κατά τη συνεδριάση έγινε αναφορά στην αποχή που ανακοίνωσαν οι συμβολαιογράφοι στους πλειστηριασμούς εξαιτίας των πρόσφατων επιθέσεων που έχουν δεχθεί, με τον κ. Τσακαλώτο να διαβεβαιώνει τους ομολόγους του ότι θα πάρει «άμεσα μετρά για την προστασία τους».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το ζήτημα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή