ΗΠΑ: Ξαναρχίζει σε περιορισμένο βαθμό η χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες

ΗΠΑ: Ξαναρχίζει σε περιορισμένο βαθμό η χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξανάρχισαν να εκδίδουν σε περιορισμένο βαθμό βίζες για Τούρκους πολίτες, στις διπλωματικές αποστολές τους στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. «Η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου ξαναρχίζει σε περιορισμένη βάση», είπε χαρακτηριστικά μια διπλωματική πηγή.

Πριν από περίπου έναν μήνα, η Ουάσινγκτον διέκοψε τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες (εκτός περιπτώσεων μετανάστευσης) με αφορμή τη σύλληψη ενός υπαλλήλου του προξενείου της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μια πηγή της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι και η Τουρκία μπορεί να κάνει «παρόμοια βήματα» και να άρει αντιστοίχως εν μέρει την απαγόρευση χορήγησης βίζας σε Αμερικανούς πολίτες, εκτονώνοντας έτσι την κρίση που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χώρων το τελευταίο διάστημα. 

Πριν από περίπου έναν μήνα, η Ουάσινγκτον διέκοψε τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες (εκτός περιπτώσεων μετανάστευσης) με αφορμή τη σύλληψη ενός υπαλλήλου του προξενείου της Κωνσταντινούπολης, κάτι το οποίο έπραξε ακολούθως και η Άγκυρα. Εκτός από τον Τούρκο υπάλληλο της πρεσβείας της Κωνσταντινούπολης, τον Μάιο είχε συλληφθεί ένας μεταφραστής στο προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα και πιο πρόσφατα, ένας εργαζόμενος στην DEA (αμερικανική δίωξη ναρκωτικών) στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ωστόσο τονίζει οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή