Βρετανία: Αρνείται κάθε κατηγορία περί πορνογραφίας ο Γκριν

Βρετανία: Αρνείται κάθε κατηγορία περί πορνογραφίας ο Γκριν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στο επίκεντρο έρευνας για πορνογραφία θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης και βασικός σύμμαχος της Μέι, Ντέμιαν Γκριν, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Sunday Times, το οποίο ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλόβαθμη επώνυμη αστυνομική πηγή ισχυρίστηκε πως η αστυνομία είχε ανακαλύψει «ακραίο» πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του Γκριν στο πλαίσιο έρευνας το 2008. Ο Γκριν τόνισε πως ο ίδιος έχει πέσει θύμα συκοφαντικής εκστρατείας. Παράλληλα, αποκάλεσε το δημοσίευμα «τελείως αναληθές» και χαρακτήρισε την αστυνομική πηγή αναξιόπιστη και αμφιλεγόμενη. «Οι ισχυρισμοί για το υλικό και τον υπολογιστή, εδώ και εννέα χρόνια, είναι εσφαλμένοι, είναι επαίσχυντες πολιτικές λασπολογίες από έναν ανυπόληπτο αστυνομικό, ο οποίος, κατά παράβαση των καθηκόντων του, δεν κράτησε μυστικές τις λεπτομέρειες της έρευνας και συνέβαλε στην ανήθικη αποδόμηση της προσωπικότητάς μου», δήλωσε.

Επισήμως, σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη μία έρευνα που αφορά τον Γκριν και σχετίζεται με την καταγγελία νεαρής ακτιβίστριας των Συντηρητικών, η οποία ισχυρίζεται πως ο Γκριν έπιασε το γόνατό της κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης, ενώ αργότερα της έστειλε ακατάλληλα μηνύματα.

Η σκανδαλολογία σχετικά με φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας ξεπερνά τις περιπτώσεις του Ντέμιαν Γκριν και του υπουργού Αμυνας, Μάικλ Φάλον, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ηδη επτά βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ερευνώνται ή έχουν παραιτηθεί από το αξίωμα του υπουργού, με αποτέλεσμα η Μέι να βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων επαναληπτικών εκλογών και τον κίνδυνο κλυδωνισμού της κυβέρνησης μειοψηφίας. Παράλληλα, στη δίνη της πολιτικής κρίσης εμπλέκονται και πολιτικοί των Εργατικών, αλλά και πολιτικοί της Σκωτίας και της Ουαλλίας. Σε αυτό το κλίμα, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Αμπερ Ρουντ, ζήτησε να αποπεμφθούν από το Κοινοβούλιο όσοι βουλευτές έχουν αποδεδειγμένα πρωταγωνιστήσει σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κατάχρησης εξουσίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή