Επίθεση Σκίμπε στη FIFA

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φουλ επίθεση του Μίκαελ Σκίμπε προς τη FIFA για τη σκανδαλώδη απόφαση τιμωρίας του Κώστα Μανωλά μπήκε η Εθνική μας στην τελική ευθεία για τη διπλή αναμέτρηση με την Κροατία, που θα κρίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Αν και συνήθως ο Γερμανός τεχνικός κρατάει τις αποστάσεις, αυτή τη φορά δεν δίστασε να σηκώσει τους τόνους και να αφήσει αιχμές για την τιμωρία του διεθνούς στόπερ που θα τον κρατήσει εκτός πλάνων στο πρώτο ματς, την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ: «Ορισμένες φορές η FIFA παίρνει κάποιες ειδικές αποφάσεις. Και αυτή είναι ιδιαίτερη. Δεν ξέρω πώς το αποφάσισαν. Προηγούμασταν 2-1 επί της Κύπρου και κάθε ομάδα σε όλο τον κόσμο θα έλεγε στους παίκτες της να πάρουν κίτρινη κάρτα στα τελευταία λεπτά. Ολες οι ομάδες κάνουν καθυστερήσεις. Ετσι έγινε και με τον Μανωλά. Πήρε κάρτα και δεν έπαιξε με το Γιβραλτάρ. Και τώρα η FIFA αποφάσισε έπειτα από τέσσερις εβδομάδες να τον τιμωρήσει για κάτι που κάνουν όλοι οι παίκτες. Αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό».

Η απουσία του Μανωλά δεν είναι το μόνο πλήγμα για τη «γαλανόλευκη». Με τους Μάνταλο και Δώνη να είναι σίγουρα εκτός και τους Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη να κάνουν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, η προετοιμασία ξεκίνησε μετ’ εμποδίων. «Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα. Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες, ιδίως από τη μέση και μπροστά. Εχουμε μια μεγάλη μάχη. Η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτά τα ματς. Εχουμε κάποια προβλήματα που δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Οι Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης είναι αμφίβολοι, ενώ σίγουρα δεν θα αγωνιστούν ο Δώνης και ο Μάνταλος, που υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό για τον οποίο έχω στεναχωρηθεί. Παρ’ όλα αυτά, θα είμαστε έτοιμοι. Δουλεύουμε δύο χρόνια για να πάμε στη Ρωσία. Θα παλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας για την πρόκριση» τόνισε ο κ. Σκίμπε, περιμένοντας κάποια καλά νέα από το ιατρικό δελτίο.

Τα πρώτα τα πήρε χθες, καθώς η μαγνητική τομογραφία του Ρέτσου ήταν «καθαρή».

Ο 20χρονος αμυντικός είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έκανε ατομικό, αλλά σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς και θα υπολογίζεται, όπως και ο Κουρμπέλης που έχει μικροενοχλήσεις από το ματς του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη.

Ο Παπασταθόπουλος κάνει από την Κυριακή εντατική θεραπεία για να ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος. Αισιοδοξία υπάρχει και για τον Τοροσίδη.

Είναι στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του από τη θλάση που τον ταλαιπωρεί και παρότι χθες έκανε ατομικό, εκτιμάται ότι θα αγωνιστεί. Λόγω αυτών των προβλημάτων, ο κ. Σκίμπε κάλεσε εκτάκτως τους Κολοβέτσιο και Μάριο Οικονόμου, οι οποίοι ήταν παρόντες χθες στην πρώτη προπόνηση των διεθνών στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.

Οι Μήτρογλου, Καρνέζης, Παπασταθόπουλος και Γιαννιώτας αναμένονταν στην Αθήνα το βράδυ.

Προκαλεί ο Ντάλιτς

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αντιμετωπίζουν και οι Κροάτες με τον Μάντζουκιτς. Αν και είχε ενοχλήσεις, έπαιξε με δική του απόφαση στο κυριακάτικο παιχνίδι της Γιουβέντους και η κατάστασή του επιδεινώθηκε, σε σημείο που να εκφράζονται επιφυλάξεις για τον βαθμό ετοιμότητάς του. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Μπάντελι. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς ανέβασε τους τόνους και μίλησε απαξιωτικά για το αγωνιστικό στυλ της Εθνικής μας: «Παίζουν πολύ αμυντικά και ο κακός αγωνιστικός χώρος από την κακοκαιρία που περιμένουμε, τους ευνοεί. Πρώτα από όλα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και οργανωμένοι. Δεν πρέπει να δώσουμε σημασία στις προκλήσεις τους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επιβάλουν το δικό τους στυλ παιχνιδιού ούτε και να τσιμπήσουμε στα ψέματά τους. Θα προσπαθήσουν να μας εκνευρίσουν κι εμείς πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, ακόμα κι αν δεν έρχεται το γκολ»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή