Δίωξη εναντίον Φλιν αναμένεται να ασκήσει ο Μιούλερ

Δίωξη εναντίον Φλιν αναμένεται να ασκήσει ο Μιούλερ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στοιχεία ικανά να οδηγήσουν σε απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Φλιν, καθώς και του υιού του έχει συλλέξει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, σύμφωνα με χθεσινή αποκάλυψη του δικτύου NBC. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του ειδησεογραφικού δικτύου, ο Φλιν θα γίνει το πρώτο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ στο οποίο θα ασκηθεί δίωξη από την ομάδα του Μιούλερ.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ φέρεται να ερευνά προσπάθειες του Φλιν να εξασφαλίσει την έκδοση του αυτοεξόριστου Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και μεγάλου αντιπάλου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πίσω στην Τουρκία. Οι πρώτες καταθέσεις εμφανίζουν τον Μάικλ Φλιν να ζητάει μεγάλα χρηματικά ποσά, προσφέροντας σε αντάλλαγμα την έκδοση του Γκιουλέν από την Πενσιλβάνια, όπου διαμένει σήμερα.

Ο γιος του Φλιν, Μάικλ ο νεότερος, βρίσκεται και αυτός στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας και μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες ταυτόχρονα με τον πατέρα του. Ο νεαρός Φλιν ταξίδευε συχνά με τον πατέρα του, ενώ συνεργάστηκε στενά με την προεκλογική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικλ Φλιν ίσως δεχθεί πρόταση από τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ, σύμφωνα με την οποία, εάν ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας συνεργασθεί με τις Αρχές, η δίωξη κατά του υιού του μπορεί να τεθεί στο αρχείο.

Σύμφωνα με το NBC, ο Μιούλερ είναι έτοιμος να ασκήσει δίωξη κατά του Φλιν, μετά τον Πολ Μάναφορτ και τον Ρίτσαρντ Γκέιτς, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ δεν έχει καμία σχέση με την προεκλογική εκστρατεία.

Η ταχύτητα της εξέλιξης της έρευνας του Μιούλερ έχει εκπλήξει πολλούς παρατηρητές στην Ουάσιγκτον, ιδίως μετά την ομολογία του πρώην συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλου, για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους ολιγάρχες και στελέχη της κυβέρνησης στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή