Αυλαία για το e-εισιτήριο με παράταση του χάρτινου

Αυλαία για το e-εισιτήριο με παράταση του χάρτινου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σιωπηρή παράταση, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, δόθηκε στη διάθεση του χάρτινου εισιτηρίου, το οποίο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να καταργηθεί από χθες. Αντ’ αυτού, η δυνατότητα έκδοσής του παραμένει έως και τις 15 Νοεμβρίου, παρότι η εν λόγω προθεσμία αφορούσε τη χρήση χάρτινων εισιτηρίων που οι επιβάτες είχαν προμηθευτεί μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και όχι την έκδοση νέων.

Οι ουρές στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες είχαν ήδη εκδοθεί 207.000 προσωποποιημένες κάρτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, τελευταίο μήνα έκδοσης χάρτινων καρτών απεριορίστων διαδρομών, είχαν διατεθεί 250.000 κάρτες και οι εκτιμήσεις του ΟΑΣΑ θέλουν τη ζήτηση για το ηλεκτρονικό προϊόν να είναι μεγαλύτερη.

Από χθες διατίθεται από τα λευκά εκδοτικά μηχανήματα το μεμονωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ και διάρκειας 90 λεπτών. Η προτροπή του ΟΑΣΑ είναι να μην πετιέται το μεμονωμένο εισιτήριο, καθώς παρέχεται η δυνατότητα επαναφόρτισής του. Στο μεταξύ, εξετάζεται η παροχή κινήτρων για την επαναφόρτιση του μεμονωμένου εισιτηρίου.

Παράλληλα, στα περίπτερα διατέθηκαν ήδη 200 μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, τα οποία όμως δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία. Στόχος είναι συνολικά 600 περίπτερα να προμηθευτούν τον σχετικό εξοπλισμό και εντός του μήνα να ξεκινήσει η σταδιακή ενεργοποίησή τους. Στο μεταξύ, το μεγάλο στοίχημα της δυνατότητας αγοράς ηλεκτρονικών προϊόντων με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στους σταθμούς του μετρό εξακολουθεί να εκκρεμεί. Στόχος του ΟΑΣΑ είναι εντός του Νοεμβρίου να είναι εφικτή η αγορά μέσω καρτών, ωστόσο πρόκειται για φιλόδοξο σενάριο.

Ο ΟΑΣΑ αναμένει τη γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσον αφορά τα πρόσθετα αιτήματα που έθεσε. Μεταξύ αυτών, η δυνατότητα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών μέσω Διαδικτύου και η μαζική έκδοση καρτών.

Στο μεταξύ, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα το πρωί οι συρμοί του μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ., λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το σωματείο λειτουργίας εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ). Το σωματείο αντιδρά στην ένταξη των ΣΤΑΣΥ στο υπερταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή