Κύπρος: Νέο κτίριο θα αποκτήσει η Βουλή

Κύπρος: Νέο κτίριο θα αποκτήσει η Βουλή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγχρονο, λειτουργικό και αξιοπρεπές κτίριο για τις ανάγκες της επιθυμεί η κυπριακή Βουλή. Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Βουλής, Βασιλική Αναστασιάδου, το κόστος της ανέγερσης του νέου κτιρίου είναι 72 εκατομμύρια ευρώ και στο σύνολό του αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2023.

«Μετά την αξιολόγηση των προσφερόμενων λύσεων έχουμε καταλήξει στην επιλογή της ανέγερσης νέου κτιρίου της Βουλής στον χώρο που απαλλοτριώθηκε παλαιότερα» ανέφερε η κ. Αναστασιάδου, υπενθυμίζοντας πως το 1994 είχε διεξαχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στο οποίο το πρώτο βραβείο είχε δοθεί στην ομάδα μελέτης του αρχιτεκτονικού γραφείου Κυθρεώτης και Συνεργάτες. Τα σχέδια εκείνα είχαν αναθεωρηθεί το 2009, όταν επίκειτο η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ωστόσο ούτε σε εκείνη τη φάση προχώρησε το έργο.

Όπως σημείωσε η κ. Αναστασιάδου, το 2009 το προϋπολογισθέν κόστος ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια ευρώ, πλην όπως η ίδια τόνισε έγιναν προσαρμογές τέτοιες, που να κατεβάζουν το κόστος στα 72 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά το υφιστάμενο κτίριο, είπε πως θα αξιοποιηθεί κατάλληλα ως παλαιό κτίριο, με διάφορες χρήσεις.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή