Ο Ποστιλιόνε ξανά στην κωπηλασία

Ο Ποστιλιόνε ξανά στην κωπηλασία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Τζιάνι Ποστιλιόνε θα πλεύσει προς το Τόκιο η ελληνική κωπηλασία. Ο Ιταλός προπονητής ήταν ο… αρχιμάστορας των ελληνικών επιτυχιών για περισσότερο από 10 χρόνια, καθώς βρισκόταν στο τιμόνι των εθνικών ομάδων από το 2005 έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το πράσινο φως για την έλευση του Ναπολιτάνου έδωσε η παραίτηση του Σάκη Αθανασιάδη. Οταν τέθηκε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας η πρόταση για την επαναπρόσληψη του Ποστιλιόνε, όλοι οι παράγοντες του αθλήματος αντέδρασαν θετικά. «Ηταν μία απόφαση κατά πλειοψηφία. Σπάνια περίπτωση να υπάρχει σε μια πρόταση τέτοια πλειοψηφία. Αποφασίσαμε να επανέλθει και να πάμε σε μια σίγουρη λύση με έναν άνθρωπο που τον ξέρουμε και μας ξέρει. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε στο Τόκιο με καλή ομάδα και εκεί θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Καράς, πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας.

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε φέρει τον τίτλο του σκληρού προπονητή και ότι έχει πολλές απαιτήσεις από τους αθλητές. Με αυτήν τη «συνταγή», όμως, τους οδηγεί στην επιτυχία. «Τα καλά αποτελέσματα έρχονται μέσα από καθημερινή και συνεχή δουλειά», είχε δηλώσει, κατά το παρελθόν, στην «Κ».

Η προπονητική αξία του Ιταλού είναι αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι εργάζεται ως διευθυντής προπονητικής της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA). Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα βρεθεί και πάλι με τους κορυφαίους κωπηλάτες μας, ενώ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και νέα παιδιά, στο πρώτο προπονητικό κοινόβιο της σεζόν που θα αρχίσει στις 17 Νοεμβρίου. Παράλληλα, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά θα πραγματοποιηθεί και προπονητικό σεμινάριο.

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε, εκτός από την κωπηλασία, του αρέσει να συλλέγει βιβλία τέχνης από όλες τις χώρες του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή