Για 20 ευρώ σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη ο 58χρονος

Για 20 ευρώ σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη ο 58χρονος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναντι μόλις 20 ευρώ πούλησε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη το κινητό τηλέφωνο που απέσπασε από την 32χρονη εφοριακό, την οποία τραυμάτισε θανάσιμα με 14 μαχαιριές στο Β' Νεκροταφείο. 

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο άνδρας εμφανίστηκε στο κλειστό κύκλωμα καταστήματος στην οδό Μενάνδρου, όπου είχε επιχειρήσει μια ώρα μετά τον φόνο να πουλήσει το εν λόγω τηλέφωνο, αποτέλεσε ένα από τα βασικά στοιχεία που είχε στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου υλικού που οδήγησε στο δολοφόνο είχε φέρει στο φώς της δημοσιότητας και η «Κ».

Ο δράστης είναι Ελληνας, 58 ετών, και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι μαχαίρωσε την άτυχη γυναίκα, ενώ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία. Αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε στο Δεύτερο Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου. Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου. Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά. Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα. Αποκαλύφθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο της 32χρονης, το οποίο ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει μαζί με την τσάντα της, εξέπεμπε για αρκετά λεπτά μετά τον φόνο και ενεργοποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ομόνοιας, πριν απενεργοποιηθεί. Την είδηση επιβεβαίωσαν την Τετάρτη αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν τούτου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες στα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων της περιοχής και μετά κοπιώδη προσπάθεια κατέληξαν σε εκείνο όπου πιθανολογείται ότι πουλήθηκε το επίμαχο τηλέφωνο. Ανέτρεξαν στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο εσωτερικό του και εντόπισαν εικόνες υπόπτων που ενδέχεται να διέθεσαν προς πώληση το κινητό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή