ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την αδιέξοδη πολιτική» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει το θέμα λέγοντας πως «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ» λέγοντας πως «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη». 

Αναλυτικά: 

«Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι αποκαλυπτικά της ολοένα και πιο οδυνηρής πραγματικότητας: 1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ. Ενώ σε 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, όπως κυνικά παραδέχθηκε το οικονομικό επιτελείο της. Επιλογή που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και τελικά υπονομεύει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη.

Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την αδιέξοδη πολιτική».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ