Συναγερμός από ύποπτο δέμα στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου

Συναγερμός από ύποπτο δέμα στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν αιφνιδίως νωρίτερα σήμερα οι δυνάμεις ασφάλειας του Κοινοβουλίου, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο δέμα –σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιο σημείο του προαύλιου χώρου.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, όπως τουλάχιστον την αξιολόγησε η φρουρά της Βουλής, είναι ότι κλήθηκαν άμεσα οχήματα της πυροσβεστικής που έλαβαν θέση προληπτικά στο χώρο εισόδου των οχημάτων από την πλευρά της Βας. Σοφίας, ενώ παράλληλα –σύμφωνα με άλλες πληροφορίες- εξειδικευμένα στελέχη ανέλαβαν το έργο της μεταφοράς του ύποπτου δέματος αρχικά από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου αντικειμένων μέσω ακτίνων, ενώ στη συνέχεια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε.

Η αρχική ανεπίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι το δέμα είχε τοποθετηθεί πίσω από το μικρό κτίριο όπου υπάρχουν το στούντιο και άλλοι χώροι της τηλεόρασης της Βουλής.

Σε νεώτερη εκδοχή, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για πακέτο που ήρθε με τη συνήθη «οδό» της προς πολιτικά πρόσωπα αλληλογραφίας, και προκάλεσε την απορία των αστυνομικών, καθώς είχε αποστολέα μια εκκλησιαστική οργάνωση και παραλήπτη την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, από τον έλεγχο προέκυψε πως είχε στο εσωτερικό του δύο βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή