«Δείγμα γραφής μας η οδήγηση»

«Δείγμα γραφής μας η οδήγηση»

Κύριε διευθυντά

Αναγκάζομαι μετά από καιρό να επανέλθω, μια και στην καθημερινότητα οι κοινωνικές μας δραστηριότητες ευρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή κατάπτωση και παρακμή. Δείγμα δε αυτής της κοινωνικής παρακμής είναι και η απαράδεκτη οδική συμπεριφορά μας. Πλέον, η πλειονότης των νόμων που αφορούν την οδική ασφάλεια δεν εφαρμόζονται, όπως π.χ.: Το κράνος οδηγού και συνοδηγού, η ζώνη ασφαλείας, η απαγόρευση χρήσης κινητού τηλεφώνου, η παράνομη στάθμευση, η προσπέραση εκ δεξιών, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, η υπακοή στους φωτεινούς σηματοδότες και στα σήματα της Τροχαίας, η απαγόρευση μικρών παιδιών στο κάθισμα συνοδηγού και άλλα πολλά. Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σεβασμός στις διαβάσεις πεζών!

Ολα τα αναφερόμενα παραπάνω και άλλα πολλά είναι δείγματα προερχόμενα από έλλειψη παιδείας αλλά προφανώς και από έλλειψη αστυνομικής παρουσίας. Η παρέμβαση της Τροχαίας και η επιβολή ποινών είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Αυτή δε η μεταστροφή σε παρανομία παρατηρείται αυξάνουσα τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση αυτή είναι άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη. Πιστεύω ότι πέρα από τις καθημερινές παραινέσεις από τα ΜΜΕ, μια συνεχής και αυστηρή παρουσία της Τροχαίας, που να εφαρμόζει τυφλά τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας, ίσως να μπορέσει να μας συνετίσει. Στην τουριστική προβολή της πατρίδας μας, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η οδική συμπεριφορά μας.

Αναστασιος Φιλιππιδης, Διπλ. μηχανολόγος μηχανικός, Βριλήσσια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή