Τέλος στη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπ. Πολιτισμού

Τέλος στη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπ. Πολιτισμού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος σε μία νοσηρή κατάσταση που είχε, το τελευταίο διάστημα, προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται να επιδιώκει να βάλει η Υπουργός κ. Λυδία Κονιόρδου. 

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, παράλληλα με τον ορισμό της κ. Αθηνάς Χατζηπέτρου, ως νέας Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), το Υπουργείο Πολιτισμού θέτει ως προτεραιότητα την εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων στο Υπουργείο.

Παρά το γεγονός ότι ήταν η ίδια η Υπουργός που επέμεινε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας βρισκόταν σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος, στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ σημειώνεται πως στόχος είναι:

α) η κατάργηση του ποσοστού επί των εσόδων του ΤΑΠ που ισχύει εδώ και χρόνια για την επιχορήγηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και η πλήρης αναθεώρηση της μορφής και της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

β) η μεταφορά της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στην ευθύνη του Υπουργείου, με ταυτόχρονη απορρόφηση των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό από το ΥΠΠΟ.

γ) Ο διορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με την λήξη της θητείας του υφιστάμενου ΔΣ. 

Προφανώς, ο βρεφονηπιακός σταθμός θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ως προς τη νέα Πρόεδρο του ΤΑΠ, η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου είναι οικονομολόγος με εξειδικευμένες σπουδές και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις οικονομικών υπηρεσιών μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, σε διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και γνώση και εμπειρία στη λειτουργία κρατικών διοικητικών και ευρωπαϊκών δομών. Έχει εφαρμόσει διαδικασίες ελέγχου, έχει ηγηθεί σχεδίων αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και έχει επιτελέσει σύμβουλος διεθνών οργανισμών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού, «άμεσα θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠ, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο σημαντικό έργο του». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή