ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπτυξη 2% το 2017 αλλά και «καμπανάκι» για τις επενδύσεις από την EBRD

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, διατηρείται η πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 2% στο σύνολο του 2017 και για 2,2% το 2018, ωστόσο «παραμένουν καθοδικοί κίνδυνοι αναφορικά με την πρόβλεψη, καθώς η οικονομία βρίσκεται ακόμη σε δύσκολη θέση, με τα τρέχοντα επίπεδα επενδύσεων αρκετά χαμηλότερα από τις αποσβέσεις, κάτι που σημαίνει μία σταθερή επιδείνωση του κεφαλαιακού αποθέματος».

Η ελληνική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του έτους, εν μέσω προόδου στις μεταρρυθμίσεις και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης, αναφέρει η EBRD. Η ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ήταν 0,6% σε ετήσια βάση, ενισχυμένη από τις καλές επιδόσεις του βιομηχανικού και εξαγωγικού τομέα, προσθέτει.

Η EBRD αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των χωρών που χρηματοδοτεί (EBRD Region), με τον ρυθμό να εκτιμάται στο 3,3% φέτος και 3,0% το 2008, αυξημένο κατά 0,9 και 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας, αντίστοιχα, σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαΐου 2017. Ειδικά για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η EBRD προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,6% φέτος και 3,3% το επόμενο έτος, αυξημένο κατά 0,5 και 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ