Πτώση λόγω απογοητευτικών επιδόσεων μεγάλων εταιρειών

Πτώση λόγω απογοητευτικών επιδόσεων μεγάλων εταιρειών

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γενική υποχώρηση έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω απογοητευτικών αποτελεσμάτων ορισμένων επιχειρήσεων αλλά και εξαιτίας πτώσης μετοχών που επηρεάζονται άμεσα από την άνοδο του δολαρίου. Το δολάριο κινείτο χθες ανοδικά με το ευρώ να βρίσκεται αργά το βράδυ στο 1,1576 δολ. εξωθώντας, έτσι, πτωτικά τις μετοχές εταιρειών όπως η Nestle και η ABI Inbev.

Ανάμεσα στις εταιρείες που με την υποχώρησή τους συμπαρέσυραν πτωτικά τους γενικότερους δείκτες, ήταν η βιομηχανία μικροεπεξεργαστών Dialog Semiconductor που σημείωσε πτώση 5,7% καθώς προειδοποίησε ότι ενδεχομένως θα είναι απογοητευτικά τα αποτελέσματά της το τέταρτο τρίμηνο. Παράλληλα η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW υποχώρησε κατά 2,8% καθώς είχε αναφέρει νωρίτερα υποχώρηση των κερδών της κατά 5,9% το τρίτο τρίμηνο λόγω επιβαρύνσεων του κόστους καινούργιων τεχνολογιών.

Ομοίως καθοριστική ήταν η υποχώρηση από 4,7% έως 7,1% που σημείωσαν οι μετοχές του δανικού ομίλου ναυπηγείων Α.Ρ. Moller Maersk, της Siemens Gamesa και του ομίλου εταιρειών ασφάλειας G4S. Ετσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με υποχώρηση 0,5% και διέγραψε τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015. Παράλληλα ο επίσης πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 100 έκλεισε με υποχώρηση 0,54%. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε χθες το χρηματιστήριο της Μαδρίτης με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 να κλείνει με πτώση 0,8%. Παράλληλα ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 0,66%, ο CAC 40 του Παρισιού με απώλειες 0,48% και ο FTSE MIB του Μιλάνου με απώλειες 0,18%.

Σε ό,τι αφορά τον εκτός Ευρωζώνης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε επίσης με απώλειες 0,35%. «Αν εξετάσει κανείς πόση άνοδο κατέγραψαν τους τελευταίους δύο μήνες οι δείκτες FTSE 100, DAX και CAC 40 θα αντιληφθεί πως μια διόρθωση αυτής της κλίμακας δεν είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα», σχολίασε σχετικά ο Ντέιβιντ Μάντεν, αναλυτής αγορών στην CMC Markets. Στον αντίποδα οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά εν μέσω κρίσης στη Σαουδική Αραβία. Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 57,14 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 63,69 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή