Τέξας: Αμέλεια της αεροπορίας επέτρεψε τον οπλισμό του δράστη

Τέξας: Αμέλεια της αεροπορίας επέτρεψε τον οπλισμό του δράστη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OΣΤΙΝ, ΤΕΞΑΣ. Ελεύθερα μπόρεσε να αγοράσει όπλα ο δράστης της πλέον φονικής ομαδικής δολοφονίας στην ιστορία του Τέξας με 26 νεκρούς, καθώς το FBI αμέλησε να καταχωρίσει προηγούμενη καταδίκη του για κακοποίηση της συζύγου και του παιδιού του.

Ο Ντέβιν Κέλι, δράστης της επίθεσης στην εκκλησία των Βαπτιστών στην κωμόπολη Σάδερλαντ Σπρινγκς, είχε καταδικαστεί από αεροδικείο το 2012 για σωματικές βλάβες εις βάρος της τότε συζύγου και της κόρης της. Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε, επίσης, ότι αμέλησε και αυτή να ενημερώσει τις ομοσπονδιακές αρχές για την καταδίκη του Κέλι. Οι καταδίκες για κακουργηματικές πράξεις καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων NCIC, την οποία συμβουλεύονται οι έμποροι όπλων προτού πωλήσουν όπλα σε πελάτες. Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ διέταξε χθες την πραγματοποίηση ένορκης έρευνας γύρω από τον χειρισμό του ποινικού μητρώου του πρώην σμηνίτη Κέλι, ενώ το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ ζήτησε τον επανέλεγχο ανάλογων περιπτώσεων.

Ο ιδιοκτήτης οπλουργείου στο Τέξας ανέφερε χθες ότι ο Κέλι «πέρασε» επιτυχώς τον έλεγχο ποινικού μητρώου το 2016, για να αγοράσει το αυτόματο πολεμικό ντουφέκι τύπου AR-15, που χρησιμοποίησε στην επίθεση στην εκκλησία των Βαπτιστών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο Κέλι αναζητούσε τους γονείς της δεύτερης γυναίκας του στην εκκλησία την Κυριακή, έχοντας νωρίτερα απειλήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την πεθερά του.

Η επίθεση συγκλόνισε το Σάδερλαντ Σπρινγκς, ενώ οκτώ μέλη μίας οικογένειας, των Χόλκομπ, βρήκαν τον θάνατο από τα πυρά του Κέλι. Σε χθεσινές του δηλώσεις για τις δολοφονίες στο Τέξας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε τους περιοίκους, οι οποίοι έσπευσαν να αντιμετωπίσουν τον δράστη, λέγοντας ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί, «τα θύματα θα ήταν εκατοντάδες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή