Κατασκόπους είχε προσλάβει ο Ουάινσταϊν

Κατασκόπους είχε προσλάβει ο Ουάινσταϊν

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στρατό κατασκόπων φέρεται να είχε προσλάβει ο Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, προκειμένου να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση κατηγοριών για σεξουαλικά σκάνδαλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του New Yorker. Το δίκτυο αποτελείτο από ιδιωτικούς πράκτορες, δικηγόρους και μυστικούς πρώην πράκτορες της Μοσάντ και κύριος στόχος ήταν να εμποδίσει τη δημοσίευση των ερευνών των New York Times και New Yorker σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Ουάινσταϊν είχε προσλάβει τουλάχιστον τρεις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας, μία εκ των οποίων ήταν η Black Cube, της οποίας ηγούνται πρώην πράκτορες ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της Μοσάντ. Η μυστική υπηρεσία χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, μία πράκτορα, η οποία, υποδυόμενη την υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών, προσπάθησε να κατασκοπεύσει την ηθοποιό Ρόουζ Μακγκόουαν. Η πράκτορας ηχογράφησε τουλάχιστον τέσσερις συναντήσεις με την Μακγκόουαν, η οποία έχει καταγγείλει τον Ουάινσταϊν για βιασμό.

Στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών βρέθηκαν και δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση του παραγωγού. Μία πράκτορας, υποκρινόμενη το θύμα του Ουάινσταϊν, προσέγγισε δημοσιογράφο του περιοδικού New York και δύο κορυφαίους δημοσιογράφους των New York Times, ενώ δημοσιογράφοι των New York Times και του New Yorker βρέθηκαν στο στόχαστρο και άλλης εταιρείας, της PSOPS, η οποία προσπάθησε να βγάλει στο φως ιστορίες λάσπης για όσους κατηγορούσαν τον Ουάινσταϊν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ουάινσταϊν ανέκαθεν επεδίωκε την υποστήριξη πρώην εργαζομένων των κινηματογραφικών επιχειρήσεών του ώστε να συγκεντρώσει πληροφορίες για πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον βλάψουν. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Ουάινσταϊν, Σάλι Χοφμάιστερ, δήλωσε πως «είναι επιστημονική φαντασία να υποστηρίζει κανείς πως κάποιο άτομο έχει υπάρξει θύμα κατασκοπείας και καταπίεσης».

Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι εισήχθη στην ίδια κλινική αποθεραπείας στην οποία νοσηλεύεται και ο Ουάινσταϊν. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές κατά τις οποίες και ο Ουάινσταϊν έχει υποβληθεί σε πρόγραμμα θεραπείας και απεξάρτησης από το σεξ. Ο Σπέισι, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση νεαρών ανδρών κατά το παρελθόν, έφτασε στο κέντρο απεξάρτησης στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων του την Τετάρτη, ο Σπέισι «χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο ώστε να υποβληθεί σε αξιολόγηση και θεραπεία». Ο Καρλ Σάρτζαντ, πρώην υπουργός Εργασίας της Ουαλλίας, βρέθηκε νεκρός χθες, λίγες μέρες μετά την έναρξη έρευνας για σεξουαλικό σκάνδαλο παρενόχλησης. Η οικογένεια του Σάρτζαντ δήλωσε πως «ο Καρλ ήταν ένας πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και φίλος. Είμαστε συντετριμμένοι, και γνωρίζουμε πως τη θλίψη μας συναισθάνονται όλοι αυτοί που τον ήξεραν και τον αγάπησαν». Ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως ο θάνατος του Σάρτζαντ αποτέλεσε μία «βαθιά σοκαριστική είδηση». Ο Σάρτζαντ αποτελούσε ένα έμπειρο πολιτικό πρόσωπο που είχε καταλάβει αρκετές υπουργικές θέσεις την τελευταία δεκαετία στην Ουαλία. Η περίπτωσή του καταδεικνύει τη σοβαρότητα της πολιτικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η Βρετανία μετά την αποκάλυψη για συμμετοχή υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων σε σεξουαλικά σκάνδαλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή