Αύξηση κερδών για την Gucci – Δικαίωση για τον Michele

Αύξηση κερδών για την Gucci – Δικαίωση για τον Michele

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρόσληψη του Alessandro Michele στο θρόνο της Gucci στέφθηκε με επιτυχία και οι υπεύθυνοι του ομίλου Kering μπορούν πλέον να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς και την αναστάτωση που έφερε στον κόσμο της μόδας η πρώτη συλλογή του σχεδιαστή, πλέον η αισθητική του και η ανατρεπτική επαναφορά του διάσημου λογότυπου όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία αλλά είχε ως αποτέλεσμα να φέρει ξανά τον ιταλικό οίκο στο προσκήνιο ως το πιο καυτό brand της εποχής.

Και ποια καλύτερη απόδειξη από τα οικονομικά στοιχεία. για το έτος που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του, σύμφωνα με τα οποία η kERING είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 20%, γεγονός που οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον ιταλικό οίκο Gucci, ο οποίος έχει μετατραπεί ως η πιο κερδοφόρα εταιρεία για τον όμιλο. Μάλιστα από τη στιγμή που ο ιστορικός οίκος άρχισε να βρίσκεται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Alessandro Michele, δύο χρόνια πριν, τα κέρδη του Gucci αυξήθηκαν συνολικά κατά 49,4%.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Michele και η Gucci, κατάφεραν να σπάσουν ακόμα ένα ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση των αγορών μέσω internet κατά 100%, οφείλοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας σε αγορές όπως η Κίνα, που έχει εξελιχθεί ως μια τεράστια, νέα αγορά για τα luxury fashion brands.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή