Ο ΔΗΚΤΗΣ (08/11/17)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφυγές συνταξιούχων δικαστικών για περικοπές

Στις 5 Δεκεμβρίου μαζί με τις προσφυγές του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαου Αγγελάρα και της γενικής γραμματέως της Eνωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αγγελικής Σμυρνιού, θα συζητηθεί στο Μισθοδικείο η προσφυγή του τέως αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ευάγγελου Νταή για τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών. Η προσφυγή του κ. Νταή επρόκειτο να συζητηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του δικηγόρου του Δημοσίου, προκειμένου να συνεκδικαστούν οι προσφυγές. Αντίστοιχες προσφυγές αναμένεται να καταθέσουν προσεχώς και άλλοι πρώην δικαστικοί. Το αποτέλεσμα των προσφυγών είναι πηγή έντονης ανησυχίας στο οικονομικό επιτελείο, καθώς υπάρχει ρητή δέσμευση στο μνημόνιο ότι σε περίπτωση που οι αποφάσεις έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα.

Στην αναμονή για λοταρία, πετρέλαιο θέρμανσης, τέλη

Εν αναμονή για τη λοταρία, καθότι τα στοιχεία των τραπεζών δεν έχουν παραληφθεί ακόμη από τη φορολογική διοίκηση που έχει αναλάβει την κλήρωση, εν αναμονή για το επίδομα θέρμανσης, καθώς ακόμη δεν έχουν καθορισθεί ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, εν αναμονή και για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασισθεί το ύψος των περιορισμένων παρεμβάσεων. Μάλλον στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε 50 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. Ηδη τα νοικοκυριά, κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, αγοράζουν πετρέλαιο και δεν γνωρίζουν αν θα λάβουν φέτος το επίδομα.

Δημοσίευση αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2017

H τριάδα των εισηγμένων του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 26 (Coca-Cola HBC, OTE, Ελληνικά Πετρέλαια) ανοίγει αύριο την αυλαία των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2017, η δημοσίευση των οποίων δεν είναι υποχρεωτική, αφού δεν περιλαμβάνουν εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών. Θα ακολουθήσουν άλλες 12 εταιρείες έως και τις 30 Νοεμβρίου 2017. Πρόκειται για τις εισηγμένες Aegean Airlines, Mermeren (10 Νοεμβρίου), Μotor Oil (13 Νοεμβρίου), ΟΠΑΠ (14), Μυτιληναίος (15), Eurobank (16), Grivalia Properties (17), Fourlis (21), Eθνική Τράπεζα (22), Ελληνικά Χρηματιστήρια (27), Lamda Development (29) και Folli Follie (30).

Ελληνοαμερικανική επιτροπή για επενδύσεις

Στη σύσταση ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων συμφώνησαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου (φωτ.) και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ. Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα και σε αυτήν θα εξετάζονται περιπτώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τις δύο πλευρές, με στόχο την ενθάρρυνση και τη σύσφιγξη των συνεργασιών ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής θα προετοιμαστεί το επόμενο ταξίδι του κ. Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στον οποίο θα τον συνοδεύει ο κ. Πάιατ.

Στις 18/12 η υποβολή προσφορών για Cyta Hellas

Τρέχουν γρήγορα οι Κύπριοι για τη Cyta Hellas. Οπως αποκαλύπτει η «K» στη Μεγαλόνησο, την περασμένη Παρασκευή είχε μεταβεί η διοίκηση της εταιρείας στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους συμβούλους και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Μάλιστα, όρισε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να γίνει στις 18 Δεκεμβρίου, μόλις 40 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που προχωρούν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή γίνεται και 40 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, που έχουν οριστεί για τις 28 Ιανουαρίου 2018. Ετσι, αφού οι Κύπριοι άφησαν να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια, έχοντας τους ενδιαφερομένους στην αναμονή, τώρα έβαλαν τα πόδια στον ώμο. Ολα δείχνουν ότι οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες έχουν, κυριολεκτικά, πάρει φωτιά, καθώς οι ενδιαφερόμενοι πωλητές συνειδητοποίησαν ότι πλέον δεν υπάρχουν οι… μάγοι με τα δώρα, που θα τους προσφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τα δημιουργήματά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή