Δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, κατασκευής των εταιρειών “BAUDOUIN” και “LEROY SOMER”, σε μία φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, παλαιάς τεχνολογίας υπεγράφη τη Δευτέρα στο  Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 

Η Σύμβαση υπεγράφη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Λασκαρίδη κ. Πάνο Λασκαρίδη, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας “Société Internationale des Moteurs Baudouin” κ. Fabrizio Mozzi, και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας “NΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ” κ. Απόστολο Ντάσιο, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Το πρόγραμμα, το οποίο φέρει την επωνυμία «ΚΥΚΝΟΣ», αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός εννέα μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, εγκατάσταση, εκτέλεση δοκιμών). Το σημαντικό κόστος της σύμβασης αυτής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους αδελφούς Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη.

Η ένθερμη στήριξη του Προέδρου του Ιδρύματος στο Πολεμικό Ναυτικό είναι σταθερή και έχει εκδηλωθεί με δωρεές, χορηγίες για την αναπαλαίωση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» και κορυφώθηκε το 2015 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με το Πολεμικό Ναυτικό.

Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.».

Δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή