Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Ζέμπερη

Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Ζέμπερη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποτρόπαιο του εγκλήματος και το κίνητρο του δράστη να προχωρήσει σε μια τόσο στυγερή δολοφονία για να κλέψει ένα κινητό και πέντε ευρώ πυροδότησαν σκληρές αντιδράσεις εις βάρος του από απλούς πολίτες και συγγενείς της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, κατά τη μεταγωγή του χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου προσήχθη για να απολογηθεί.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έσωσαν τον 58χρονο από βέβαιο λιντσάρισμα, καθώς κατά την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, αλλά κυρίως κατά την έξοδό του, δέχθηκε επίθεση από δεκάδες παρευρισκομένους στα δικαστήρια. Οι οργισμένοι συγγενείς του θύματος και πολίτες διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και ξυλοκόπησαν άγρια τον δράστη της στυγερής δολοφονίας φωνάζοντάς τον «δολοφόνο», «αλήτη» και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα της Δώρας, που επιτέθηκε στον 58χρονο και φώναξε «θάνατος», ενώ ο πατέρας της άτυχης κοπέλας προσπάθησε πολλές φορές να φθάσει ώς τον δράστη και να τον χτυπήσει. «Αφήστε με», φώναζε στους αστυνομικούς, «σκότωσε το παιδί μου», ενώ ανάλογες ήταν οι παραινέσεις προς τους αστυνομικούς και από άλλους που ζητούσαν να μην τον προστατεύουν και να τον αφήσουν στην τύχη του λιντσαρίσματος. Με μεγάλη προσπάθεια, οι αστυνομικοί, τελικώς, κατόρθωσαν να επιβιβάσουν στην κλούβα τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Η απολογία του 58χρονου, που κυνικά ομολόγησε πως σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη για να της πάρει την τσάντα και επειδή του αντιστάθηκε, θα γίνει τελικώς την Παρασκευή, καθώς χθες ο ίδιος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες αποφυλάκισής του τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας πως ο 58χρονος είχε αρχικά καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη για ναρκωτικά, στο Εφετείο καταδικάστηκε το 2017 σε 12 χρόνια και βγήκε από τη φυλακή με τις διατάξεις περί υφ’ όρον απόλυσης, καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής του και όχι με τις διατάξεις του λεγομένου νόμου Παρασκευόπουλου. Από την πλευρά του, το Ποτάμι με ανακοίνωσή του ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει τον αριθμό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου (βούλευμα), αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι η αποφυλάκιση του 58χρονου δεν έγινε με τις γενικές διατάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή