Τραμπ: «Καλώ την Κίνα να εργαστεί σκληρά» για το θέμα της Β. Κορέας

Τραμπ: «Καλώ την Κίνα να εργαστεί σκληρά» για το θέμα της Β. Κορέας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ να εργαστεί σκληρά για την επίλυση του προβλήματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, ενώ απαίτησε ταυτόχρονα τη συμβολή της Ρωσίας για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση «δυνητικά δραματική».«Καλώ την Κίνα να εργαστεί πολύ σκληρά» για το ζήτημα αυτό, τόνισε ο Τραμπ και προειδοποίησε ότι ο χρόνος είναι μετρημένος.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν για την ενίσχυση της επικοινωνίας τους, αλλά και τον διμερή συντονισμό τους σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της Κορεατικής Χερσονήσου και του Αφγανιστάν, δήλωσε από την πλευρά του ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Επίσης χαρακτήρισε «επιτυχή και ιστορική» την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Για τις συναντήσεις των δύο προέδρων, δήλωσε ότι «προσανατολίστηκαν προς την κατεύθυνση κατάρτισης ενός σχεδίου για την μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», ενώ τόνισε ότι οι σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ βρίσκονται «σε ένα νέο ιστορικό σημείο αρχής».

«Η Κίνα μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα εύκολα και γρήγορα», έκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος και επέμεινε «ο χρόνος πιέζει, πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε επίσης για άλλη μια φορά από τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Καλώ τη Ρωσία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της δυνητικά δραματικής κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στα τέλη της εβδομάδας, στο περιθώριο μιας περιφερειακής συνόδου στο Βιετνάμ.

Η Κίνα, με την οποία διεξάγεται σχεδόν το σύνολο του εμπορίου της Βόρειας Κορέας, θεωρείται πως βρίσκεται σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικά πίεση στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, που προχώρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε νέα δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου.

Πηγή: ΑΠΕ, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή