Στον Αρειο Πάγο ο «φάκελος» των βλημάτων

Στον Αρειο Πάγο ο «φάκελος» των βλημάτων

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Αρειο Πάγο μεταφέρει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση της σύμβασης πώλησης βλημάτων και βομβών στη Σαουδική Αραβία, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο τη σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. Ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβη χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε να διερευνηθεί η σχέση του κ. Καμμένου «με μεσάζοντα στη σύμβαση εξοπλιστικών με τη Σαουδική Αραβία». Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «υπόθεση μείζονος δημοσίου συμφέροντος που χρήζει άμεσης διερεύνησης». Η Ν.Δ. επιμένει και στην ανάδειξη του θέματος στη Βουλή, καθώς χθες 13 βουλευτές της συνυπέγραψαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα προς τον κ. Καμμένο. Αναφερόμενος στη συζήτηση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι «ο κ. Καμμένος ουδέποτε ενημέρωσε τη Βουλή ότι θα χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα κάποιο κ. Παπαδόπουλο και ουδέποτε μας είχε παρουσιάσει τη σύμβαση που είχε υπογράψει μαζί του».

«Παραποίηση χωρίς όρια»

Για «παραποίηση της αλήθειας χωρίς όρια», έκανε λόγο ο κ. Καμμένος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον, γίνεται παραπομπή και στην προχθεσινή απάντηση του κ. Καμμένου στη Βουλή «ότι δεν υπήρξε σύλληψη αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες». Ο κ. Καμμένος αρνείται ότι έχει σημειωθεί «οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα» αντιθέτως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρνείται, επίσης, ότι «υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο “κείμενο” δεν έχει κατατεθεί πουθενά», αναφερόμενος στο έγγραφο το οποίο δημοσιοποίησε προχθές ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος. «Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Από τη Ν.Δ. αφήνουν αιχμές και για τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου στο ζήτημα της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει αποφύγει να εκφράσει οποιαδήποτε θέση για το ζήτημα. Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση σε μια σειρά από ζητήματα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται «ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος που πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή