Θύελλα αντιδράσεων για την 48ωρη άδεια Κουφοντίνα

Θύελλα αντιδράσεων για την 48ωρη άδεια Κουφοντίνα

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της εξόδου του κορυφαίου στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» από τις φυλακές Κορυδαλλού με διήμερη άδειαμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση και το Μαξίμου να παρακολουθεί. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η Μαρία Σπυράκη κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως «οι Έλληνες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την άδεια που δόθηκε στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα»και πρόσθεσε: «ο αρχιτρομοκράτης, που δεν έχει ψελλίσει μία λέξη συγγνώμης στους συγγενείς των 11 θυμάτων της τρομοκρατικής του δράσης, θα κυκλοφορεί ελεύθερος για δύο ημέρες. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια, αλλά σε όλες τις δηλώσεις του αναφέρει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο όταν του δοθεί η ευκαιρία. Δύο μέλη του δικαστικού συμβουλίου των Φυλακών υπάγονται στον υπουργό Δικαιοσύνης. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό κ. Κοντονή και τον πρωθυπουργό να πουν την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σε ερώτηση για το αν ο Κουφοντίνας θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, η Μαρία Σπυράκη απάντησε διαβάζοντας απόσπασμα από το βιβλίο του Κουφοντίνα που αναφέρεται στην διαρκή επικαιρότητα του ένοπλου αγώνα. 

Την έντονη αντίδραση του είχε εκφράσει από χθες τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η βουλευτής του κόμματος, σύζυγος του δολοφονημένου από τη «17Ν» Παύλου Μπακογιάννη,  Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

 

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;», τονίζει, από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι περιμένει απαντήσεις από την κυβέρνηση, έχοντας μείνει, όπως αναφέρει, «άφωνη» από την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. 

Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται στα όρια της Ν.Δ. αλλά εκτείνονται στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. 

Την αντίθεση του με τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν μπορει να είναι ανεκτική και με αυτούς που «προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Σκάι, ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης σημείωσε πως «δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή εγκληματίες σαν τον Κουφοντίνα, με ενδιαφέρει να δω με τι σκεπτικό βγαίνει έξω». 

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ με ανακοίνωση του σημειώνει πως «Το κατοχυρωμένο δικαίωμα στις άδειες κρατουμένων, που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία, είναι αναφαίρετο και πρέπει να γίνεται σεβαστό χωρίς διακρίσεις. Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την άδεια Κουφοντίνα, καταλήγοντας «η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ΄ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ΄ το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες».

Καμμένος: Aπόφαση της δικαιοσύνης

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμένος πήρε θέση στο θέμα που ανέκυψε με την 48ωρη άδεια του ηγετικού στελέχους της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα. «Η άδεια σε Κουφοντίνα αποτελεί απόφαση της δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης βεβαίως και σε πολιτικό επίπεδο διαφωνώ απόλυτα», υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει, «να θυμίσω στη ΝΔ ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά πάλι από τη δικαιοσύνη έλαβε άδεια ο Ξηρός και δεν επέστρεψε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή