Αύξηση 11% των πωλήσεων για την Jumbo το α΄ 4μηνο

Αύξηση 11% των πωλήσεων για την Jumbo το α΄ 4μηνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας παιχνιδιών Jumbo εξουσιοδότησαν το διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 250 εκατ. ευρώ μετατρέψιμου σε μετοχές. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρεία, όταν κρίνει απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση του ομολογιακού δανείου, θα κατευθυνθούν σε δύο τομείς: α) να υποστηρίξει το επταετές επενδυτικό πλάνο της Ρουμανίας που σχεδιάζει να δημιουργήσει 1.600 θέσεις εργασίας μέχρι το 2022 με το άνοιγμα 17 καταστημάτων (80 με 100 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε κατάστημα), καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων στη Ρουμανία ξεπερνά το 50%, ενώ στη Βουλγαρία ο ρυθμός ανάπτυξης του ομίλου υπερβαίνει το 25% και β) να ενισχύσει την ρευστότητα του ομίλου.

Οπως τόνισε στη χθεσινή ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος του ομίλου, Απόστολος Βακάκης, «στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου Ιούλιος-Οκτώβριος εμφανίσαμε αύξηση του τζίρου 11% και για να ενισχύσουμε το τρέχον δίμηνο που είναι και το πιο αποδοτικό της χρονιάς σχεδιάζουμε δύο προωθητικές κινήσεις. Πρώτον, αυξάνουμε τη διαφημιστική δαπάνη και δεύτερον, εντατικοποιούμε τη δραστηριότητα στα καταστήματα, δηλαδή φέρνουμε πιο γρήγορα τα εορταστικά προϊόντα εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Επίσης, ο κ. Βακάκης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του άλλο ένα κατάστημα στη Ρουμανία, αναμένεται να λειτουργήσει κατάστημα στη Κατερίνη μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ μέσα στο 2018 ο όμιλος Jumbo σχεδιάζει ν’ ανοίξει κατάστημα είτε στην Κρήτη είτε στη Λέσβο. Ερωτηθείς ο κ. Βακάκης να σχολιάσει εάν βλέπει να επανακάμπτει η χώρα σχολίασε: «Νομίζω ότι είμαστε σε φάση προσδοκίας για ανάπτυξη. 

Για να μιλήσουμε για ανάπτυξη στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για αύξηση των μισθών, που όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν υπάρχει αυτή την περίοδο έτσι όπως είναι η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα». Η ετήσια συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 48.981.513,24 ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,36 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή (επί συνόλου 136.059.759 μετοχών).

Ο όμιλος έχει ήδη καταβάλει προμέρισμα, από τις 28 Μαρτίου 2017, ύψους 24.490.756,62 ευρώ. Με τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, θα διανεμηθεί και το υπόλοιπο ποσό των 24.490.756,62 ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,18 ευρώ (μεικτό)/μετοχή.

Μετά την παρακράτηση φόρου 15%, το υπόλοιπο του μερίσματος ανέρχεται σε 0,1530 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή