«Ερυθρόλευκη» καταγγελία κατά ΑΕΚ και κλήση σε απολογία

«Ερυθρόλευκη» καταγγελία κατά ΑΕΚ και κλήση σε απολογία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη καταγγελία κατά της ΑΕΚ κατέθεσε ο Ολυμπιακός στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για όσα έγιναν πριν από την έναρξη του πρόσφατου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ όπου υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ώρα έναρξής του. Η νομική υπηρεσία των «ερυθρόλευκων» προσκόμισε φωτογραφίες και βίντεο, όπου προκύπτει πως έγινε και χρήση καπνογόνων. Επικαλέστηκε, δε, τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ ο οποίος προβλέπει πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών, ζητώντας την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών. Η Ενωση κλήθηκε σε απολογία αύριο ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4, περίπτωση β’ του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου τα οποία συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές. Για την παράβαση αυτή, προβλέπεται πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας για 2 έως 4 αγωνιστικές και επιπλέον αφαίρεση 3 βαθμών

Η ΑΕΚ πήρε θέση για την ενέργεια των «ερυθρόλευκων», χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες τους νομικά παντελώς αστήρικτες. Οι άνθρωποί της ξεκαθάρισαν πως παρά την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη και τις παραπομπές σε δίκη, δεν πρόκειται από την πλευρά τους να προβούν σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ για να ζητήσουν την αποβολή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Τώρα που βλέπουν ότι δεν μπορούν αγωνιστικά να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, έχουν επιδοθεί στις καταγγελίες για αφαιρέσεις βαθμών. Καταγγελίες παντελώς αστήρικτες νομικά, που προδίδουν τον πανικό τους. Παρ’ όλα αυτά, εμείς ούτε ρουφιάνοι θα γίνουμε ούτε κουκουλοφόροι Μπατράνηδες! Εχουμε κάθε έννομο συμφέρον, μετά την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη και τις παραπομπές σε δίκη, να προβούμε σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ ζητώντας την αποβολή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν με ελληνικές και ξένες ομάδες. Δεν θα το κάνουμε! Η δική μας υπερηφάνεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν συνάδει με ταπεινές μεθοδεύσεις και τακτικές…».

Η απάντηση των «Πειραιωτών» στη θέση της ΑΕΚ ήρθε με τοποθέτηση του διευθυντή επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά: «Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες της ΑΕΚ. Αν θέλουν να βλέπουν χαφιέδες, ας κοιταχθούν στον καθρέφτη όσοι έτρεχαν να κάνουν παράσταση στα δικαστήρια κατά του Ολυμπιακού και όσοι έβαζαν κάποιους γραφικούς να μηνύουν τον Περέιρα και τον Κασάμι!

Οσο για την αναφορά τους στον Μπατράνη, ένα διαβόητο χαφιέ της Κοκκινιάς, κι αυτό θα το ξέρουν καλύτερα στην ΑΕΚ, μπορεί να ήταν και φίλος τους ο συγκεκριμένος», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή