«Ανάσα» στο ΕΣΥ με δωρεές από το Ιδρυμα Νιάρχου

«Ανάσα» στο ΕΣΥ με δωρεές από το Ιδρυμα Νιάρχου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέγερση δύο νέων νοσοκομείων, ανακαίνιση κτιρίου του «Ευαγγελισμού», αγορά δύο αεροπλάνων για αεροδιακομιδές και ενίσχυση του εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας του ΕΣΥ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σημαντικό νέο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την αναβάθμιση του χώρου της Υγείας. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παρουσίασαν τις δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα δωρεών συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, το οποίο –όπως τονίστηκε– είναι το μεγαλύτερο ύστερα από αυτό της ανέγερσης του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανέγερση νέου νοσοκομείου Κομοτηνής 200 κλινών και Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη 250 κλινών, καθώς και την ανακαίνιση του κτιρίου Αδελφών Νοσοκόμων του «Ευαγγελισμού», ώστε να λειτουργήσει ως έδρα της πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής. Το ίδρυμα αναλαμβάνει και την επισκευή τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ που είναι ακινητοποιημένα, καθώς δεν υπάρχει σύμβαση συντήρησής τους, αλλά και την αγορά δύο μικρών αεροπλάνων αεροδιακομιδών. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να αγοραστεί ένα επιπλέον ελικόπτερο είτε να επισκευαστούν δύο Super Puma, τα οποία θα χρησιμοποιούνται μόνο για αεροδιακομιδές. Υπενθυμίζεται ότι το ΙΣΝ ήδη έχει δωρίσει στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα, η σταδιακή παραλαβή των οποίων ξεκινά τo επόμενο διάστημα. Τέλος, θα αγοραστούν τέσσερις νέοι ποζιτρονικοί αξονικοί τομογράφοι PET-CT (ένας θα τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων και οι υπόλοιποι σε Κρήτη, Λάρισα και Ιωάννινα), καθώς και έξι μικρά μηχανήματα παραγωγής ραδιοφαρμάκων που θα εξοικονομήσουν πόρους για τα νοσοκομεία.

Σειρά εκδηλώσεων

Με την παρουσίαση του προγράμματος, καθώς και νέων δωρεών ύψους άνω των 33 εκατ. ευρώ για δράσεις στον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό και την κοινωνική πρόνοια, το ίδρυμα εγκαινίασε τη νέα μηνιαία σειρά εκδηλώσεων «Διάλογοι», στο πλαίσιο των οποίων το ΙΣΝ θέλει να παρουσιάσει ανθρώπους που με το έργο και τη δράση τους εμπνέουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή