Μητροπολίτες προτρέπουν γονείς σε επανάσταση για τα νέα Θρησκευτικά

Μητροπολίτες προτρέπουν γονείς σε επανάσταση για τα νέα Θρησκευτικά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανάσταση κατά των βιβλίων των Θρησκευτικών κήρυξαν στα ποίμνιά τους ο μητροπολίτης Παύλος στη νοτιοανατολική Αττική και ο Χρυσόστομος στα Δωδεκάνησα και προέτρεψαν τους γονείς να ζητήσουν από τους εκπαιδευτικούς τα παιδιά τους στα Θρησκευτικά να μη διδαχθούν τα νέα προγράμματα σπουδών. Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι υπάρχει συμφωνία της Εκκλησίας με το υπ. Παιδείας οι Φάκελοι του Μαθητή, που βασίζονται στα νέα προγράμματα σπουδών και έχουν μοιραστεί αντί βιβλίων φέτος στους μαθητές, να αξιολογηθούν τον Σεπτέμβριο από την Εκκλησία.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος με εγκύκλιο που εξέδωσε προτρέπει τους γονείς και τους μαθητές να επιστρέψουν τους Φακέλους του Μαθητή ως απαράδεκτους και να ζητήσουν από το σχολείο, τα παιδιά να διδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία των Θρησκευτικών. «Είναι καιρός να αντιδράσουμε εν Χριστώ και να περιφρουρήσουμε τις ψυχές των παιδιών μας από τα “άθεα γράμματα”, όπως έλεγε ο μέγας Διδάχος του Γένους μας, Αγιος Κοσμάς, ο Αιτωλός, αλλά και από κάθε ενέργεια, που στοχεύει στην αλλοίωση της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας και, έμμεσα ή άμεσα, στην αποχριστιανοποίηση των παιδιών μας» λέει ο μητροπολίτης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παύλος υποστηρίζει ότι με τα νέα προγράμματα σπουδών που περιέχουν υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, επέρχεται σύγχυση στην ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, Χρυσόστομος σε εγκύκλιό του λέει: «Ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην αλλοίωση της θρησκευτικής εκπαιδεύσεως των ελληνοπαίδων, προτρέπω τους ευσεβείς γονείς της επαρχίας μας να προβούν στην επαναστατική και πρωτοφανή στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά ενέργεια, αυτήν της επιστροφής στο υπουργείο Παιδείας –μέσω των σχολείων– των βιβλίων των θρησκευτικών, που πλέον τείνει να λάβει χαρακτηριστικά μαζικού πανελληνίου κινήματος εναντίον της αντορθόδοξης εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Πάντως, στο υπουργείο Παιδείας έχουν φθάσει έως τώρα ελάχιστα σχετικά αιτήματα από μεμονωμένους γονείς κυρίως από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή