Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων σε Ηράκλειο και Αθήνα το 2017

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων σε Ηράκλειο και Αθήνα το 2017

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ αφίξεων τουριστών καταγράφουν περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα της Euromonitor, η οποία έχει καταρτίσει λίστα με τους 100 προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών παγκοσμίως. Εξαιρετική επίδοση σημείωσε το Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υποδεχόμενο 11,2% περισσότερους τουρίστες από την αρχή του 2017 σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, ο αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται περί τα 3 εκατ. Στο ίδιο όμως μήκος κύματος κινείται και η Αθήνα, η οποία για το 2017 έχει προσελκύσει 4,978 εκατ. τουρίστες, υποδεχόμενη ουσιαστικά 10% περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι.

Η πρωτεύουσα ανέβηκε στην 47η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Euromonitor να εκτιμά πως ο αριθμός των τουριστικών αφίξεων στην αθηναϊκή πρωτεύουσα θα ξεπεράσει τα 5,4 εκατ. τουρίστες το 2020. Επίσης, η Ρόδος προσείλκυσε 2,252 εκατ. τουρίστες φέτος έναντι 2,091 εκατ. πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 7,7%. Αντίθετα, παρότι δεν κατατάσσεται στη λίστα των 100 κορυφαίων προορισμών, η Θεσσαλονίκη παρουσίασε ικανοποιητικές επιδόσεις καθώς έχει υποδεχθεί μέχρι στιγμής 1,885 εκατ. τουρίστες, με αποτέλεσμα η αύξηση των τουριστικών αφίξεων να υπολογίζεται στο 9,3%. Η Κέρκυρα, ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, υποδέχθηκε 1,340 εκατ. τουρίστες φέτος σημειώνοντας αύξηση 7,8%, ενώ τα Χανιά που «φιγουράρουν» στην 183η θέση έχουν προσελκύσει μέχρι στιγμής 1,158 εκατ. τουρίστες, έναντι 1.048 εκατ. επισκεπτών κατά την περσινή χρονιά.

Οπως επισημαίνει το Bloomberg, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού εκτιμά ότι το 2017 ο τουρισμός θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία κατά 6,9% ενώ θα δώσει ώθηση στη δημιουργία περίπου ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας. Η πόλη με τη μεγαλύτερη παγκόσμια επισκεψιμότητα είναι το Χονγκ Κονγκ, με τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τα 25 εκατ. μόνο για φέτος, ενώ στην κορυφή βρίσκεται και το Λονδίνο παρά την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., με τον αριθμό των τουριστών να φθάνει φέτος τα 19,8 εκατ. τουρίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή