Ο ΔΗΚΤΗΣ (09/11/17)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 40% φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του

Το 40% των Ελλήνων εργαζομένων που συμμετείχε σε έρευνα της Randstad ανησυχεί ότι θα χάσει την εργασία του. Ο φόβος είναι εντονότερος στις μεγάλες ηλικίες, με το 51% της ηλικιακής ομάδας που βρίσκεται μεταξύ 55 και 67 ετών να φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του. Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25-34 με ποσοστό 42%. Είναι αποκαλυπτικό ότι μεγαλύτερο φόβο απόλυσης εμφανίζει το 44% αυτών που απάντησε ότι έχει χαμηλό επίπεδο μόρφωσης. Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της έρευνας και όσον αφορά την ικανοποίηση για τις συνθήκες εργασίας, η οποία μειώθηκε κατά 1% εντός του τελευταίου τριμήνου και ανήλθε στο 63%. Προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι δεν θεωρούν εφικτή την απασχόλησή τους σε νέο εργοδότη κατά τους επόμενους μήνες, αφού ο δείκτης κινητικότητας για τη χώρα μας μειώθηκε κατά 5 μονάδες, στο 103. Ο παγκόσμιος δείκτης κινητικότητας παρέμεινε σταθερός στις 109 μονάδες.

Αποχωρεί από την ΕΣΕΕ ο Βασίλης Κορκίδης

Νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του θα αποχωρήσει από το τιμόνι της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κ. Βασίλης Κορκίδης, ο επί οκτώ χρόνια πρόεδρος της συνομοσπονδίας, στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. «Εχω αποφασίσει να αποχωρήσω στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ, νωρίτερα από τη λήξη της θητείας μου. Θεωρώ ότι οκτώ χρόνια ήταν αρκετά για να προσφέρω αυτά που μπόρεσα να προσφέρω», ανέφερε ο κ. Κορκίδης στη συνομιλία του με τον κ. Παυλόπουλο.

Στα κορυφαία resorts της Ευρώπης το Costa Navarino

Το Westin Resort Costa Navarino και το The Romanos Luxury Collection Resort αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα Resorts της Ευρώπης στα Readers Choice Awards του αμερικανικού περιοδικού Condé Nast Traveler, ενός εκ των σημαντικότερων του κλάδου διεθνώς. Τα δύο ελληνικά ξενοδοχεία, συμφερόντων της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που πρόσφατα απέκτησε και το Athens Hilton, κατέκτησαν την 4η και τη 15η θέση, αντίστοιχα, στην ετήσια λίστα που αναδεικνύει τους αγαπημένους προορισμούς σε όλον τον κόσμο, με συνολική βαθμολογία 98,21 και 96,73 με άριστα το 100.

Σφυροκόπημα δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Νέες σημαντικές απώλειες σημείωσαν χθες οι μετοχές των τραπεζών στον απόηχο της ανησυχίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Οι νέες εμπλοκές δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για την επίτευξη των στόχων μείωσης των κόκκινων δανείων, καθώς οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θεωρούνται το πλέον κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών. Οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών προσέγγισαν χθες το 3%, ενώ μόνο στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις οι απώλειες του δείκτη των τραπεζών ξεπερνούν το 10%. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι, παρά τις νέες εμπλοκές, το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα διευθετηθεί.

Πιέζει για μετατάξεις εργαζομένων η ΟΜΥΛΕ

Για «ακατανόητη απραξία» της κυβέρνησης στο θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων από τα λιμάνια στο Δημόσιο κάνει λόγο, σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Το θέμα αφορά ρύθμιση που έγινε την άνοιξη του 2016, για να σταματήσουν οι απεργίες στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών. Ομως, αν και νομοθετήθηκε (4404/2016) η δυνατότητα μετάταξης, δεν εκδόθηκαν ακόμα οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Ναυτιλίας «έτρεξε» μια προκαταρκτική διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον ΟΛΠ, από την οποία προέκυψε ότι περίπου το 27% των 1.100 εργαζομένων κατέθεσε υποψηφιότητα. Η δυνατότητα δόθηκε με νόμο με τον οποίο παραχωρήθηκε η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. «Η διάταξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνολικής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και ομοσπονδίας», θυμίζει η ΟΜΥΛΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή