Απορρίφθηκε το αίτημα για κλήση των Κυρ. Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη στη δίκη της Siemens

Απορρίφθηκε το αίτημα για κλήση των Κυρ. Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη στη δίκη της Siemens

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε το αίτημα του Γιάννη Μαντζουράνη, συνηγόρου του Γ. Σκαρπέλη στη δίκη της Siemens, προκειμένου να καταθέσουν στη διαδικασία οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο συνήγορος υπέβαλε το αίτημα προκειμένου να καταθέσουν για τις σχέσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και για να εξεταστούν κατ' αντιπαρασταση με την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσάκαλου.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος υποστηρίζοντας ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία και πως τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της Ζημενς σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου.

Εν τέλει, μετά από συνεδρίαση το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την εξέταση με το αιτιολογικό ότι «από την κατάθεση της κας Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέταση τους αναμένεται να συμβάλλει στην διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ούτε στην αποδόμηση τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή