80 χρoνια πριν… 9-XI-1937

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΤ: Μεγάλη δεξίωσις την Κυριακήν [7 Οκτωβρίου, προφανώς επί τη 20ή επετείω της Οκτωβριανής Επανάστασης] εις την Σοβιετικήν πρεσβείαν. Μεταξύ των προσκεκλημένων του κ. και της κ. Σαρόνωφ [Νικολάι Ιβάνοβιτς Σαρόνωφ], είδαμε τον κ. και την κ. Μαυρουδή, τον κ. και την κ. Σπυρίδωνος, τον κ. και την κ. Σακελλαροπούλου, τον κ. και την κ. Συβελιέ, τον κ. και την κ. Φιλόττι, τον κ. και την κ. Μπαλτάσωφ, τον κ. και την κ. Ουΐτμαν, τον κ. Σαμάν, τον κ. Δελμούζον, τον κ. Μαζαράκην. Επίσης τον κ. και την κ. Τρικούπη, τον κ. και την κ. Τυπάλδου, τον κ. και την κ. Μπένση, τον κ. και την κ. Μακκά, τον κ. και την κ. Σκένδερ, τον κ. και την κ. Πεζοπούλου, τον κ. και την κ. Κιτσίκη, τον κ. και την κ. Θεοδωροπούλου, την κ. Αλεξανδρή, την κ. Μανέττα, την κ. Σπανούδη, την κ. Βάττη, την κ. Καλομοίρη, την κ. Γ. Ράλλη και τους κ. κ. Καραβία, Τρικούπην, Φίλωνα και Ανδρουλήν. [Στη φωτογραφία ο πρεσβευτής Σαρόνωφ και η σύζυγός του με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας Γιόζεφ Μπεκ, τον Ιούνιο του 1939, όταν υπηρετούσε ως πρεσβευτής της ΕΣΣΔ στην Βαρσοβία].

«ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»: Εκυκλοφόρησε το 49ον φύλλον των «Νεοελληνικών Γραμμάτων» με συνεργασίαν των κ.κ. Δ. Φωτιάδη, Π. Κατσέλη, Γ. Θεοτοκά, Μ. Πολίτη, Γ. Μυλωνογιάννη και με αυτοβιογραφίαν του Φ. Κόντογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή