Μητσοτάκης: «Ιδεολογικός καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας»

Μητσοτάκης: «Ιδεολογικός καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρή παρέμβαση από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την 48ωρη άδεια του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήττρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν μιλώ μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας αλλά ως σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί το μεγαλύτερο τρομοκράτη της χώρας, το πιστόλι της 17Ν να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή».

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε: «δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Εμείς είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις. Και αυτό είναι να έχει δείξει μεταμέλεια». Όπως είπε στην περίπτωση Κουφοντίνα αυτό δεν υπάρχει. Μέσα από το δημόσιο λόγο του παραμένει αμετανόητος και λειτουργεί ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την χρονική στιγμή όπου ήρθε η χορήγηση άδειας λέγοντας πως έρχεται σε μια στιγμή που στα Εξάρχεια δημιουργείται μια νέα γενιά τρομοκρατών. «Είναι υπαρκτός κίνδυνος για τον οποίο δεν θα πάψουμε να προειδοποιούμε», αναφερόμενος και στον Ρουβίκωνα: «Ξέρετε πώς χαρακτήρισε ο αρχηγός του Ρουβίκωνα τον Κουφοντίνα; Ως «τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη»! Έχουμε τρελαθεί τελείως; Ως πότε θα συνεχίσετε να τους ανέχεστε, να τους χαϊδεύετε, να υποβαθμίζετε τη δράση τους αγνοώντας τους συμβολισμούς πίσω από κάθε πράξη ή λόγο;»

Μήνυμα στην κυβέρνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτηση από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να κρύβεται.  «Μην πείτε ότι δεν σχολιάζετε αποφάσεις της δικαιοσύνης. Είναι διοικητικού χαρακτήρα απόφαση» υπογράμμισε λέγοντας πως έχει χαθεί κάθε μέτρο. 

«Tι σόι κανονική Κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τους Ρουβίκωνες να εγκωμιάζουν τη δράση του Κουφοντίνα. Και την ίδια ώρα καταγγέλλει πρυτάνεις επειδή προσφεύγουν στην αστυνομία για να προστατευτούν από εγκληματίες και τραμπούκους! Έχετε χάσει κάθε μέτρο και λογική. Συνέλθετε!».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως «η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή