Tαξιδιώτες στον χρόνο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Aquatis είναι ένας προορισμός «νέας γενιάς» στη Λωζάνη που μας καλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα υδάτινα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Είναι το μεγαλύτερο Aquarium-Vivarium στην Ευρώπη και ο πρώτος πολιτιστικός και τουριστικός χώρος στην Ελβετία αφιερωμένος στην οικολογία και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Tαξιδιώτες στον χρόνο-1

Οι επισκέπτες καλούνται να ανατρέξουν στους προϊστορικούς χρόνους, μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και καινοτόμες τεχνολογίες, για να κατανοήσουν την εξέλιξη και την ποικιλομορφία που υπάρχει στον κόσμο. Σχεδόν δύο εκατ. λίτρα γλυκού νερού, μικρογραφίες 20 διαφορετικών οικοσυστημάτων, 46 βιότοπων, 100 ερπετά και 10.000 ψάρια από πέντε ηπείρους προσφέρουν μια πλούσια και με ποικιλία ξενάγηση στα 3.500 τ.μ. που αναπτύσσονται σε δύο ορόφους.

«Σταρ» κάθε περιήγησης είναι τα πιράνχας του Αμαζονίου, ο γαλλικός αλιγάτορας από τον Μισισιπή, ο δράκος Komodo και ο σπινόσαυρος σε ένα περιβάλλον που πλαισιώνουν 300 είδη φυτών. Όμως πέρα από εντυπωσιακό τουριστικό θέαμα, το Aquatis, που ολοκληρώθηκε έπειτα από 15 χρόνια εργασιών, είναι ένας χώρος αφιερωμένος στην επιστήμη και στην εκπαίδευση, που στόχο έχει να επισημάνει στο κοινό τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη ορθολογική διαχείριση της φυσικής μας κληρονομιάς.

aquatis.ch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή