«Κέλυφος» κληρονομιάς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ιρλανδέζικα ναυπηγεία Harland & Wolff, που ναυπήγησαν το 1912 τον «Τιτανικό», ήταν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Βόρειας Ιρλανδίας για πάνω από 100 χρόνια. Το κτίριο όπου βρίσκονταν τα γραφεία της στεγάζουν τώρα μια άλλη λαμπρή επιχείρηση που τιμά την ιστορία του τόπου: το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο Titanic Belfast, το οποίο εγκαινιάστηκε έπειτα από δύο χρόνια εργασιών.

Τα 119 δωμάτια και οι κομψοί χώροι του αποτίνουν φόρο τιμής στη θαλασσινή ιστορία και στη βαριά βιομηχανία της χώρας, ενώ «οφείλουν» τον ανασχεδιασμό τους στα 5 εκατ. λίρες που δόθηκαν από το κρατικό Ταμείο Λοταριών Κληρονομιάς (HLF), το οποίο χρηματοδοτεί την αποκατάσταση παλιών κτιρίων.

«Κέλυφος» κληρονομιάς-1

Στο οικοδόμημα διατηρήθηκαν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ορισμένοι χώροι αυτούσιοι, όπως το τηλεφωνικό κέντρο που έλαβε πρώτο την ανακοίνωση ότι ο «Τιτανικός» προσέκρουσε σε παγόβουνο, η αίθουσα συνεδριάσεων και η είσοδος των γραφείων, τα οποία μάλιστα είναι επισκέψιμα. Τα παλιά σχεδιαστήρια, που βρίσκονται εκατέρωθεν του λόμπι, έχουν μετατραπεί το ένα σε lounge μπαρ και το άλλο σε ballroom.

www.titanichotelbelfast.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή