Ντάισελμπλουμ: Οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων και με λάθος τρόπο

Ντάισελμπλουμ: Οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων και με λάθος τρόπο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι για την αντιμετώπιση της τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκαν πολλά από τα χρήματα των φορολογούμενων και με λάθος τρόπο. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων της Ευρωβουλής. για το κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι στην αρχή της κρίσης «σε όλες τις χώρες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες».

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε:

«Γι΄ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η τραπεζική ένωση. Με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης διάσωσης όταν οι τράπεζες έχουν απώλειες. Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή