Μητσοτάκης: «Καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας»

Μητσοτάκης: «Καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποτροπιασμό του, αλλά και συγκεκριμένα ερωτήματα για την αποφυλάκιση Κουφοντίνα, εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια ομιλία που είχε έντονα προσωπικό τόνο. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη χρονική στιγμή της αποφυλάκισης, «στη χειρότερη δυνατή συγκυρία, ενώ η ανομία βρίσκεται σε έξαρση», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «Ρουβίκωνα» –τα μέλη του οποίου η κυβέρνηση αδυνατεί να συλλάβει, «αν δεν καλύπτει»– και στο ότι ο αρχηγός του είχε χαρακτηρίσει τον Κουφοντίνα «τον μεγαλύτερο Eλληνα επαναστάτη». Το θέμα συζητήθηκε και στον χθεσινό «πρωινό καφέ» στην Πειραιώς υπό τον πρόεδρο της Ν.Δ., όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η έκτακτη εμφάνισή του στη Βουλή. «Δεν μιλώ σήμερα ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας, αλλά ως ένας σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί το πιστόλι της 17Ν να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή», ήταν η φράση με την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το στίγμα της παρέμβασής του, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί ο κ. Κουφοντίνας να απολαμβάνει μια πρόνοια της δημοκρατίας, στην οποία δεν πιστεύει, καθώς επιμένει να δηλώνει αμετανόητος. Επανέλαβε δε την άποψή του ότι «λειτουργεί μέσα από τη φυλακή ως ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι κακώς στο παρελθόν είχε λάβει άδεια ο Χρ. Ξηρός. «Κανένας δεν έπιασε απευθείας το πιστόλι, ξεκινάς από τα μυαλά, τα πρότυπα, τις ιδέες, περνάς στις μολότοφ και κάποιοι θα καταλήξουν στα καλάσνικοφ και τα 45άρια», τόνισε, ενώ ονομάτισε ένα προς ένα τα θύματα της 17Ν, υπενθυμίζοντας ότι «την ώρα που ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί με τους θαυμαστές του να τον αποθεώνουν, η δική μας σκέψη και της κοινωνίας είναι στους συγγενείς, στις μητέρες, στους συζύγους, τους φίλους του Θ. Αξαρλιάν, του Ν. Μομφεράτου, του Αλ. Αθανασιάδη, του Π. Μπακογιάννη».

Η Ν.Δ. έστρεψε τα πυρά της κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας διά στόματος Μαρίας Σπυράκη ότι «δύο από τα τρία μέλη του δικαστικού συμβουλίου της φυλακής» υπάγονται στον Στ. Κοντονή, ενώ κάλεσε τόσο τον ίδιο όσο και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση. Η Πειραιώς κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι «ψεύδεται συνειδητά» με αφορμή όσα υποστήριξε στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία ο αποφυλακισθείς πήρε άδεια με νόμο που ψηφίστηκε επί Ν.Δ. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον νόμο 4274/14 όρισε ρητά ότι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη δεν μπορούν να πάρουν άδεια εξόδου πριν παρέλθουν 18 έτη πραγματικής κράτησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη και επανάφερε τα 8 έτη κράτησης ως χρονική προϋπόθεση άδειας ακόμη και των τρομοκρατών», σημείωσε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, αφήνοντας οξείες αιχμές για την αφωνία της κυβέρνησης και για το γεγονός ότι «ο γιος του Ν. Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους “Πυρήνες της Φωτιάς” Χρ. Πολίτης και ο συνιδρυτής του “Ρουβίκωνα” Λ. Γούλας βρέθηκαν στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της 17Ν». Την ξεκάθαρη τοποθέτηση της κυβέρνησης ζήτησε από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης, θυμίζοντας ότι πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν προέρχονται από τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενας κατά συρροήν δολοφόνος που έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους και έπειτα πήγαινε σε ταβέρνες και διασκέδαζε δεν γίνεται να ψυχολογηθεί. Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο», σημείωσε (ρ/σ Παραπολιτικά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή