Εντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την άδεια Κουφοντίνα

Εντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την άδεια Κουφοντίνα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση για τη χορήγηση 48ωρης άδειας στον δολοφόνο της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, με την κριτική να επικεντρώνεται πρωτίστως στην αντανάκλαση που θα έχει στην κοινωνία. Η Φώφη Γεννηματά τόνισε σε δήλωσή της ότι «η απόφαση για την άδει του αμετανόητου για τις δολοφονικές του πράξεις Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Τwitter, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται να βγει από τη φυλακή «ο δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις». Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, εξέφρασε την άποψη ότι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό με βάση το οποίο το συμβούλιο των φυλακών έλαβε την επίμαχη απόφαση για τη χορήγηση 48ωρης άδειας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, χαρακτήρισε «λανθασμένη την απόφαση», προσθέτοντας ότι «γεννά κινδύνους για την κοινωνία». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «τι άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν;», για να προσθέσει: «Πάντως, όχι η επικινδυνότητα, η προσωπικότητα και η έλλειψη μεταμέλειας του Κουφοντίνα. Αρα, πώς άλλαξε η γνώμη του συμβουλίου;».

ΚΚΕ: Σκοπιμότητες

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη Ν.Δ. για το θέμα «υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες». Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το κατοχυρωμένο δικαίωμα στις άδειες κρατουμένων πρέπει να γίνεται σεβαστό χωρίς διακρίσεις. «Αυτό φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», αναφέρει η ανακοίνωση του Περισσού.

Ο γραμματέας του κόμματος, Δημ. Κουτσούμπας, στην αρχή της τοποθέτησής του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και καθώς είχε προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι οι δύο πλευρές «δεν χάνουν αφορμή να οξύνουν μια εντελώς γελοία και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση πάνω βέβαια σε υπαρκτά προβλήματα».

Πέραν των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απόλυτα αντίθετος με τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. «Οταν λέμε ισόβια, πρέπει να εννοούμε ισόβια», τόνισε (Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ). «Το ίδιο συμβούλιο πέρυσι είχε απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι αμετανόητος. Θα έχει ενδιαφέρον κι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να διαβάσω το νέο σκεπτικό στο οποίο βασίζεται η νέα του απόφαση», πρόσθεσε. Αλλά και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, διερωτήθηκε (Ρ/Σ ΕΡΤ) τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, που είχε απορρίψει το αίτημα χορήγησης άδειας. «Εχει ενδιαφέρον να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, όταν ο συγκεκριμένος κρατούμενος δηλώνει αμετανόητος», σχολίασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή