Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε μεγάλη πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, πήρε απόφαση το δημοτικό αποτεφρωτήριο να γίνει στο οικόπεδο 17 στον Ελαιώνα. Καταψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής και σημειώθηκε και μια αποχή.  Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ στο τέλος μιας συνεδρίασης που διήρκεσε πολλές ώρες. Πρόκειται για οικόπεδο το οποίο ανήκει στο δήμο γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων είχε δημοσιοποιήσει πριν δύο περίπου χρόνια ότι βρίσκεται στην αναζήτηση οικοπέδου για τη χωροθέτησή του αποτεφρωτηρίου νεκρών. Ωστόσο από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν  προκρίθηκε η συγκεκριμένη χωροθέτηση κυρίως γιατί είναι μια περιοχή εντός των ορίων του δήμου.

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων και προβλημάτων αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου. «Είναι απαραίτητο να δοθεί η αναπτυξιακή διάσταση του έργου. Η λειτουργία του αποτεφρωτηρίου όχι μόνο δεν θα είναι επιβαρυντική για την περιοχή αλλά θα δώσει και θέσεις εργασίας» είχε επισημάνει στην «Κ» η αντιδήμαρχος Αθηναίων Νέλλυ  Παπαχελά.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή