«Βέλη» από ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά Γεροβασίλη

«Βέλη» από ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά Γεροβασίλη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις» που αφορούν το προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατηγορεί την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η σχετική επιστολή απευθύνεται τόσο προς την υπουργό όσο και προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο καλεί να παρέμβει αναλαμβάνοντας ρόλο υπερασπιστή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους δήμους, προκειμένου να προστατευτεί η αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως τονίζουν. Αφορμή της διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποτέλεσε το γεγονός ότι οι υπάλληλοι των δήμων δεν συμπεριλαμβάνονται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αφορά την εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, η οποία δίδεται στους δημοσίους υπαλλήλους.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο προβλέπεται ότι σε περίπτωση που ο/η υπάλληλος ασθενήσει ενόσω βρίσκεται σε εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις για μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, προβλέπεται η διακοπή της άδειας ανατροφής τέκνου, η οποία μπορεί να συνεχιστεί κανονικά έως τη συμπλήρωση του εννεαμήνου μετά το τέλος της αναρρωτικής άδειας.

Ωστόσο, η εγκύκλιος από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία αρχικά αναφερόταν και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, τελικά εστάλη για δεύτερη φορά. Στη δεύτερη αυτή, διορθωμένη εκδοχή, δεν αναφέρονται οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ως δικαιούχοι.

Το γεγονός σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκαλέσει «για άλλη μια φορά, με ευθύνη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύγχυση και αναβρασμό στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ απειλεί με δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον «οι αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα που αφορούν το προσωπικό των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, αλλά και η ερμηνεία διατάξεων που αφορούν αποκλειστικά τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584/2007), δημιουργούν σύγχυση και κλίμα ανασφάλειας στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ βάλλει κατά της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης η οποία «με τις παρεμβάσεις της έχει οδηγήσει σε διάλυση των υπηρεσιών των δήμων, όπως π.χ. την κινητικότητα». Οσον αφορά τους υπαλλήλους ΟΤΑ, καλεί τον υπουργό Εσωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν και «να βάλουν φρένο στις υπονομευτικές παρεμβάσεις από αναρμόδιους φορείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή