Ευρωλίγκα: Η πίεση στον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Η πίεση στον Παναθηναϊκό

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι… συστάσεις είναι περιττές για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, πριν από κάθε αναμέτρησή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα.

Η χρονική φάση διεξαγωγής κάθε αγώνα των «αιωνίων μπορεί να δημιουργεί διαφορές στις συγκρίσεις που γίνονται για τον βαθμό της ετοιμότητάς τους, τις πιθανές απουσίες παικτών ή όχι, τις ενδεχόμενες αλλαγές ξένων παικτών ή όχι και τις εξωαγωνιστικές προδιαγραφές.

Ενα μήνα μετά τον κεκλεισμένων θυρών αγώνα στο ΣΕΦ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τη νίκη των φιλοξενουμένων (68-71), ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί σήμερα (21.00) τον Παναθηναϊκό Superfoods για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και η πρώτη σημαντική διαφορά θα είναι η παρουσία των 14.000 «ερυθρόλευκων» φιλάθλων. Η απουσία τού Σπανούλη θα επαναληφθεί, ενώ προστέθηκε αυτή του Τιλί. Οι «πράσινοι» θα έχουν πληρότητα με την προσθήκη του Λεκαβίτσιους που δεν είχε παίξει στο προηγούμενο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι έχουν αρχίσει καλύτερα τη φετινή Ευρωλίγκα, με 4 νίκες έναντι μιας ήττας, καθώς ο Παναθηναϊκός μετράει 3 ήττες, μακριά από το ΟΑΚΑ και δύο εντός έδρας νίκες. Στη δύσκολη έδρα του Νέου Φαλήρου, ο Ολυμπιακός θέλει να υπερασπιστεί το αήττητό του και το οποίο θα αμφισβητήσει αυτονόητα ο Παναθηναϊκός.

«Οι παίκτες μας δεν ζουν σε άλλο κόσμο, ξέρουν τι γίνεται εδώ. Γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο σερί ήττες και συν τοις άλλοις δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας, ακόμα, στην Eυρωλίγκα. Αυτό το ξέρουν κι οι παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει, αλλά και να έχουμε αποφασιστικότητα για να δείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο» υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ανικανοποίητος από την επίθεση της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια.

Διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας παιχνίδι από το προηγούμενο στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ ότι θα είναι το σημερινό και αναφέρθηκε σε τρία βασικά στοιχεία που περιμένει τη θετική ανταπόκριση των παικτών του.

«Τα πάντα είναι σημαντικά σε τέτοια ντέρμπι. Φυσικά μέσα στο ΣΕΦ θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κοντρολάρουμε τα λάθη μας στην επίθεση και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι στοιχεία που πρέπει να έχουμε σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα, ειδικά στο γήπεδό του. Πρέπει να βελτιώσουμε τις αποστάσεις στην επίθεση μας, την έξτρα πάσα και να έχουμε πολλές πάσες».

Διαιτητές θα είναι οι Μπελόσεβιτς, Μπολτουζέρ και Λατίσεβς. Η 6η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Oυνικάχα – Ερ. Αστέρας, Μπάμπεργκ – Μπαρτσελόνα και Χίμκι – Μπασκόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή