Η Ντόρτμουντ δοκιμάζει τον Γιουσέιν Μπολτ

Η Ντόρτμουντ δοκιμάζει τον Γιουσέιν Μπολτ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς μια προπόνηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ τους προσεχείς μήνες, αν ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έχει να αντιμετωπίσει τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Γιουσέιν Μπολτ, καθώς η γερμανική ομάδα προτίθεται να περάσει από δοκιμές τον βετεράνο Τζαμαϊκανό σπρίντερ που λαχταρά να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Ο Μπολτ, που το καλοκαίρι αποχώρησε επισήμως από τους στίβους έχοντας κατακτήσει τα πάντα και κρατώντας τρία παγκόσμια ρεκόρ (στα 100 μ., 200 μ. και 4×100 μ.), δήλωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι πλέον στόχος του είναι να γίνει ποδοσφαιριστής στο ανώτερο επίπεδο, ακόμη και να παίξει με την εθνική ομάδα της Τζαμάικας.

Ο 31χρονος, κάτοχος οκτώ χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, τόνισε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ ότι σκοπεύει να κυνηγήσει το όνειρό του: «Αν έχεις κάτι που πάντα ονειρευόσουν, γιατί να μη δοκιμάσεις και να δεις πού θα σε βγάλει», είπε σχετικά. Ηδη, δεκάδες ομάδες έχουν χτυπήσει την πόρτα του μεγαλύτερου αστεριού του στίβου στον αιώνα μας, αλλά φαίνεται ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε τόνισε ότι η προσφορά της στον Μπολτ (που χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2016) για μια μικρή δοκιμαστική περίοδο ισχύει: «Ο λόγος μας είναι δέσμευση» είπε και ο Μπολτ δήλωσε ότι «μου είπαν πως η πρόσκλησή τους είναι πάντα ανοιχτή, άρα εξαρτάται από μένα πότε θα ξεπεράσω τον τραυματισμό μου για να είμαι σε καλή κατάσταση». Σημειώνεται ότι από τα 15 του ο Μπολτ έχει ως χορηγό μεγάλη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών που έχει μετοχές στην Ντόρτμουντ και ο κ. Βάτσκε δήλωσε προ ημερών ότι θα μιλήσει με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας για το θέμα Μπολτ.

Θα είναι άραγε ένα απλό διαφημιστικό τρικ της εταιρείας αθλητικών ειδών ή θα δούμε τον Μπολτ να αγωνίζεται κανονικά με την Μπορούσια; Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι ο σύλλογος προτιμά να γίνει η δοκιμή του Μπολτ τον προσεχή Μάρτιο, κατά τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τα φιλικά των εθνικών ομάδων.

Ο Τζαμαϊκανός, πάντως, δείχνει να έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα. Ετσι πριν από μερικές μέρες ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία του όπου γυμνάζεται (μόνος του) με την εμφάνιση της Ντόρτμουντ, ενόψει αυτής της δοκιμής που φέρεται ότι πρόκειται να περάσει στη Βεστφαλία.

«Θα περάσω τη δοκιμή και θα δω σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Είναι προσωπικός στόχος και δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτό. Δεν πρόκειται να πω ψέματα στον εαυτό μου, εάν αισθανθώ ότι δεν μπορώ να το κάνω, θα πω “ξέχνα το”, δεν πρόκειται να γελοιοποιηθώ» είπε. Φυσικά, το ποδοσφαιρικό όνειρο του Μπολτ είναι γνωστό και πρόκειται για τη συμμετοχή του στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της ομάδας των παιδικών του χρόνων, όπως είχε παραδεχθεί και σε συνέντευξή του στην «Κ» παλαιότερα. Ισως, μάλιστα, προλάβει να κοντράρει και τον κορυφαίο σκόρερ της ιστορίας της μεγάλης αντιπάλου Μάντσεστερ Σίτι, τον Σέρχιο Αγουέρο, που φαντάζει άπιαστος όταν τρέχει με την μπάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή